Ahi Koleji Eğitim-Bilim-Kültür Fuarı açıldı

Ahi Koleji Eğitim-Bilim-Kültür Fuarı açıldı

Amasya'nın Merzifon ilçesinde faaliyet gösteren Ümit Eğitim Kurumları 'Eğitim-Bilim-Kültür Fuarı' açtı.

Samanyolu televizyonunun sevilen programlarından Maceracı programının sunuculuğunu yapan Murat Yeni'nin de katıldığı açılışa Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, Merzifon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Altınay, Milliyetçi Harekât Partisi milletvekili adayları, siyasi parti temsilcileri, veliler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Merzifon Ahi Koleji 2014-2015 eğitim yılı sonu etkinliği vatandaşların yoğun ilgisiyle açıldı. Açılışta öğrencilerin bir yıl boyunca çalıştıkları gösteriler sergilendi. Ümit Eğitim Kurumları Ahi Koleji tarafından Bilim-Kültür Fuarı gezmeye gelenler tarafından tam not aldı. Merzifon Belediyesi Kapalı Pazar ve Fuar alanında gerçekleştirilen Eğitim-Bilim-Kültür fuarına gelen vatandaşlar okulun eğitime ne kadar önem verdiğini bir kez daha gördü. Gerçekleşen şenlikte 6. 7. ve 8. sınıf öğrencilerinin yaptığı birbirinden ilginç deneyler ve projeler sergilendi. Projeler arasında patlamayan balon, yumurta deneyleri, yanardağ, kan tahlili, hava basıncı ve gazoz yapımı öğrenciler ve veliler tarafından yoğun ilgi gördü. Şenlikte ayrıca hem eğlenecekleri hem de fen ve bilime olan ilgi ve meraklarını arttıracak gösteri ve deneyler yapıldı. Bilimle iç içe bir gün geçiren öğrenciler eğlenirken öğrenmenin tadını çıkardı.

'BU ÜLKENİN EN BÜYÜK GÜCÜ İNSAN GÜCÜDÜR'

Açılışta konuşan Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, emeği geçenlere teşekkür edip, "Bu ülkenin en büyük gücü insan gücüdür. Evlatlarımızın bugün burada yaptıkları projeler geleceğin inşaası adına önemli bir adımdır. Okul var. Öğrenci-öğretmen var. İşgücü var. Beyin var ama bir şeyin kaybedilmek korkusuyla karşı karşıya kaldığını görüyorum: Huzur ve ahenk. Bizim evlatlarımıza daha iyi bir yaşam sunabilmek için huzurlu bir hayat yaşatmamız gerekir." ifadelerini kullandı

'450 ÖĞRENCİMİZ BU PROJEDE YER ALDI'

Öğrencilerinin bir yıllık emeklerini sergilediklerini belirten Ümit Eğitim Kurumları Ahi Koleji Müdürü Arslan Cömert de "Bugün burada öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin katkılarıyla hakikaten ne kadar başarılı olabildiklerini, ne kadar güzel şeyler ortaya koyabildiklerini bugün burada velilerimiz de görmüş oldu. Bu program öncesinde çok ciddi çalışmalar ve gayretler vardı. Bu gayretler neticesini aldığımızı düşünüyoruz. Katılımcılardan güzel dönüşümler aldık bu bizleri doğru bir eğitim yolunda olduğumuzu hissettirdi. Bununla beraber çocuklarımızın bazı kabiliyetlerini biraz daha inkişaf edebilmekti. 450 öğrencimiz bu projede yer aldı. Öğrencilerimiz burada onlarca insanla muhatap oldu. Yıl boyunca yapmış oldukları eserlerini sergileme fırsatı buldular. Ben buradan sergimize bizzat gelip gezen ve gelemeyip tebrik edip telefon açan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Okulun 13'üncü yılı münasebetiyle farklı 13 sloganla uçurulan barış güvercinleri ise programa farklı bir renk kattı. Ayrıca fuarda gönüllü bayanlar tarafından açılan kermeste çeşitli yiyecekler satışa sunuluyor.

Samanyolu televizyonun sevilen programı Maceracı'nın sunucusu Murat Yeni'nin de katıldığı fuar 3 gün sürecek. Bu süre boyunca Maceracı Murat Yeni de programa renk katacak. Fuarda öğrencilerin birbirinden ilginç projeleri sergilenirken, ziyaretçileri de birbirinden güzel oyunlar ve hediyeler bekliyor. CİHAN
<< Önceki Haber Ahi Koleji Eğitim-Bilim-Kültür Fuarı açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER