Ahırda büyükbaş hayvanların arasında banyo yapıyorlar


Erzurum'un merkez Yolgeçti Mahallesi'nde çobanlık yapan 38 yaşındaki 5 çocuk babası Ahmet Bezek'in hayatı, kardeşinin kayınbiraderi tarafından öldürülmesinin ardından kan davası nedeniyle alt üst oldu. 10 yıllık eşinden ayrılmak zorunda kalan Bezek ve 5 çocuğu şimdi 5 metrekare büyüklüğündeki bir odada hayat mücadelesi veriyor. Evinin banyosu ve tuvaleti olmadığı için Bezek ailesinin banyo ihtiyacını büyükbaş hayvanların arasındaki ahırda yapması yürek burkuyor.

İddiaya göre, 2 yıl önce Palandöken ilçesine bağlı Aziziye köyünde ailesiyle yaşayan Ahmet Bezek'in İstanbul'da yaşayan kardeşi Murat Bezek, eşinin kardeşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Eşinin ailesiyle aralarında çıkan kan davası nedeniyle Bezek, eşini terk etti. Yaşları 10 ile 2 arasındaki 5 çocuğu ile ortada kalan Ahmet Bezek, Esra (10) Halis (7) ve Feride (6)'yi yanına alarak Yakutiye ilçesine bağlı Yolgeçti köyüne yerleşti. Çobanlık yapan Bezek, 5 metrekare büyüklüğündeki bir odada çocuklarıyla hayat mücadelesi vermeye başladı. Evinin banyosu ve tuvaleti olmadığı için Bezek ailesi banyo ihtiyacını büyükbaş hayvanların arasındaki ahırda yapıyor. Aile fertleri tuvalet ihtiyaçlarını da yine büyükbaş hayvanların arasında gideriyor.

Çocuklarına güzel bir gelecek isteyen Ahmet Bezek, devletten ve hayırseverler yardım istedi. Çocuklarının okumasını ve diğer bütün çocuklar gibi banyolu, tuvaletli temiz bir evde büyümelerini isteyen Bezek, "Eşimle aramıza kan davası girdi. Eşimi terk etmek durumunda kaldım. Devletten yardım istiyorum. Çocuklarımın okumasını istiyorum. Çobanlık yapıyorum zor şartlar altına yaşıyorum, bana ve çocuklarıma el uzatılsın. Çocuklarımla huzurlu ve mutluyum onlardan ayrılmak istemiyorum. Çocuklarımı kimse benden almasın. Çocuklarımı hayvanların arasında banyo yaptırmak istemiyorum. Çocuklarıma güzel bir gelecek istiyorum." dedi.

'AHIRDA YIKANMAK İSTEMİYORUZ'

İlkokul öğrencisi E. B., H.B. ve anasınıfına giden F.B. ahırda hayvanların arasında yıkanmak istemediklerini söyledi. Bezek kardeşler diğer yaşıtları gibi temiz, banyosu ve tuvaleti olan bir evde yaşamak istediklerini belirterek, "Biz de öbür çocuklar gibi güzel evlerde yaşamak istiyoruz. Hayvanların arasında banyo ve tuvalet yapmak istemiyoruz. Güzel yaşamak ve geleceğe umutla bakmak istiyoruz." diye duygularını dile getirdi. CİHAN
<< Önceki Haber Ahırda büyükbaş hayvanların arasında banyo yapıyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER