Ahmet Altan: Aptal mısınız?
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Nisan 25 2016
Bu kendilerine solcu diyenleri, CHP’lileri, Atatürkçüleri pek anlayamıyorum diyerek sordu: "Bu 'yeni koalisyon' silahını size doğrultuyor. Siz, sizi vuracak tetiği niye öpüyorsunuz?" İşte o yazı;

21 Nisan: Ergenekon Bayramı
Generallerin “siyasi liderleri acilen tutuklamak” üzere konuşmaları şaka… 200 bin kişiyi stadyumlara hapsetme planları, başka bir şaka…
Artık “ulu önder” olma sırasının kendisine geldiğini düşünen biri etrafta dolandığından, “ulu önder” Atatürk’le ilişkili her şey, bu arada 23 Nisan bayramı da kurnaz manevralarla tedavülden kaldırılıyor.
Bu yıl, 23 Nisan’ı kutlayamadık ama onun yerine başka bir bayramımız oldu:
21 Nisan Ergenekon Bayramı.
Noel Baba, AKP’lilerle ulusalcıların bacalarından içeri “Ergenekon diye bir şey yoktur” yazılı hediye paketlerini attı.
Medyada bir sevinç, bir sevinç.
“Yeni Türkiye’nin” hukuki ve ahlaki çatısı böylece çizildi.
17-25 Aralık’ta AKP’liler hırsızlık yapmadı, Balyoz darbe planı değildi, Ergenekon diye bir şey yok ve Türk futbolu asla şike denilen o korkunç suçla karşılaşmadı.
Adına “paralel” denilen “kötü cin”, bizim tertemiz, pirüpak ülkemizde böyle suçlar uydurmuş, eğer o “kötü cin” olmasaymış biz aslında cennette yaşıyormuşuz.
Bu “kötü cin”, zavallı AKP’li yöneticilerle onların masum ve mağdur, mağduriyeti ölçüsünde zengin medyasını, AKP’liler hırsızlıktan yakalanana kadar çok fena “kandırmış”, kandırdığı yetmemiş bir de bunları kullanmış.
AKP’liler “askerî vesayet” diye bir güç var sanmışlar.
On yıl, o “aslında olmayan” gücü yenmek için uğraşmışlar, bir de bakmışlar ki zaten öyle bir güç yokmuş.
Bir ara kendilerine, madem “askerî vesayet yoktu biz on yıl neyle uğraştık acaba” diye sorarlar herhalde, bu soru canlarını sıkarsa bankalardaki paralarını sayarak biraz teselli bulurlar.
Bizim ülkedeki 17 bin “faili meçhul” cinayet de aslında münf
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor2.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi3.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!4.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?5.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!
6.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...7.TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hukuka aykırı'8.11. Yargı paketi tamam 50 Bin Mahkuma af geliyor: Siyasiler hariç9.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!10.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...


