Ahmet Altan bombaladı: 'Oh olsun' diyen herkes...

Gazeteci Yazar Ahmet Altan Bugün TV canlı yayınında Koza İpek Holding ve İpek Medya Grubuna yapılan baskını değerlendirdi.

Ahmet Altan bombaladı: 'Oh olsun' diyen herkes...

Bugün TV Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros'un sorularını cevaplayan Altan, İpek Medya Grubu'na yapılan operasyona sessiz kalanları uyardı. Altan, "Bugün size yapılanlara sessiz kalanlar yarın aynı operasyonlara maruz kalacak" dedi.

Gazeteci Yazar Ahmet Altan, "Erdoğan için 'huzur' kelimesi, hayatında olacak en büyük kabus şu anda. AKP için 'huzur' kelimesi, hayatlarında olabilecek en büyük kabus. Neden? 'Huzur' hukukla olur. AKP ve Erdoğan, hukuka tahammül edemezler artık. Hukuktan kaçmak zorundalar, hukuku yok etmek zorundalar. Hukuk isteyen herkesi de eğer ellerinden geliyorsa hapse atmak, susturmak zorundalar. AKP'nin şu anda hiçbir sese tahammülü yok. AKP artık bir siyasi parti değil. Ciddi bir gangster çetesiyle karşı karşıyayız." dedi.



Gazeteci yazar Ahmet Altan'ın çarpıcı değerlendirmeler | Samanyolu Haber

Ahmet Altan, Bugün TV'de Tarık Toros'un sorularını cevapladı. Altan, Koza İpek Holding ve İpek Medya Grubu'na yapılan baskını değerlendirdi. İpek Medya Grubu'na yapılan operasyona sessiz kalanları uyaran Ahmet Altan, "Bugün size yapılanlara sessiz kalanlar, yarın aynı operasyonlara maruz kalacak" dedi.

"Bir çıldırma haliyle karşı karşıyayız." diyen Altan, İpek Medya'ya yapılan baskının bir deneme baskını olduğunu söyledi. Bu baskına verilecek tepkiye göre arkasından Doğan grubunu, Taraf, Sözcü ve Cumhuriyet gazetesini kapatıp, birçok kişinin de tutuklanacağını dile getirdi.

ERDOĞAN İÇİN 'HUZUR' KELİMESİ, HAYATINDA OLACAK EN BÜYÜK KABUS ŞU ANDA

Ahmet Altan, şöyle devam etti: "Bugün hangi görüşten olursa olsun, AKP'nin faşizmine, tek adam yönetimine, devlet şiddetine, kanunsuzluğuna, soygunlarına, talanına karşı olan herkes bir araya gelmek zorunda" diyen Ahmet Altan, "Çünkü AKP'nın çok az zamanı kaldı, çok az yeri kaldı. Yeri ve zamanı azaldıkça şiddeti artacaktır ve artıyor. Bu şiddete bu toplum hukuki olarak aynı şekilde, aynı güçle cevap vermek zorunda. Bugün size yapılanlara ses çıkarılmazsa yarın Doğan'a gidecekler ve avlayacaklar. Eğer AKP herkesi susturur da tek adam rejimi kurarsa, önümüzdeki ihtimaller çok fazla değil; savaş, iç savaş, askeri darbe. Bizi oraya doğru götürüyor. Çünkü hukuk ortadan kayboldu. Erdoğan için 'huzur' kelimesi, hayatında olacak en büyük kabus şu anda. AKP için 'huzur' kelimesi, hayatlarında olabilecek en büyük kabus. Neden? 'Huzur' hukukla olur. AKP ve Erdoğan, hukuka tahammül edemezler artık. Hukuktan kaçmak zorundalar, hukuku yok etmek zorundalar. Hukuk isteyen herkesi de eğer ellerinden geliyorsa hapse atmak, susturmak zorundalar. AKP'nin şu anda hiçbir sese tahammülü yok. AKP artık bir siyasi parti değil. Ciddi bir gangster çetesiyle karşı karşıyayız."

TÜRKİYE ERDOĞAN'I BAŞKAN YAPMAYACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, başkan seçilemediği için bu operasyonların yapıldığını iddia eden Altan, Türkiye'nin, Erdoğan'ı başkan yaptırmayacağını söyledi. Muhalefetin ve muhalif medyanın tek ses olmaları gerektiğini belirten Ahmet Altan, "Bugün yaşananları anlamak için mafya filmlerini izlemek gerekir. Muhalefet tek ses halinde konuşmalı. 'Buna izin vermeyeceğiz. Bu ülkeyi bir mafyanın yönetmesine izin vermeyeceğiz' demelidir. Erdoğan bir daha seçilmeyeceğini biliyor. Türkiye Erdoğan'ı başkan yapmayacak. O bunu anladı. Bunu anladığı için fiilen sistemi değiştirdi. Ama sen kendini başkan yapamazsın, başkan olmayacaksın." şeklinde konuştu.

"Medyaya yapılan operasyona 'oh olsun' diyen herkes Tayyip Erdoğan'ın ajanıdır." diyen Altan, "Cemaat çok kötü bile olsa, cemaati yedirirseniz yarın sizi yiyecekler. Bunun devamı korkunçtur, durmayacaklar." uyarısında bulundu.

'ÇALANLAR KORKSUN'

Gazeteci Yazar Ahmet Altan, konuşmasına şöyle devam etti: "Son 4 yıldır bu ülkeyi soyuyorlar. Soyuyorlar... Asıl işleri soymak. Bir ülkenin böyle soyulduğunu görmedim. Çok hırsız gördük, ama böyle sistematik soyanı görmedik. Hiç canınızı sıkmayın. Benim babaannemin bir lafı var. 'Doğru eğilir, ama yıkılmaz.' Doğruysanız yıkılmazsınız. Korkacak bir şey yok. O kadar da değil. Hapislere atsa, kaç kişiyi atacak? Stadyumlara koyacakmış! Koysunlar, top oynarız. Çalanlar korksun, çocukları öldürenler korksun. Ve korkuyorlar. Onların korktuğunu görün ve siz korkmayın. Bir arada deyin ki; Yeter artık"

CİHAN
<< Önceki Haber Ahmet Altan bombaladı: 'Oh olsun' diyen herkes... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER