Ahmet Altan'dan çok konuşulacak sözler
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ekim 28 2015
Gazeteci-yazar Ahmet Altan, Koza-İpek Grubu'na kayyum atanması ve sonraki süreçte yaşananları konu alan yazısında önemli noktalara dikkat çekti.

Ülkenin geldiği cinnet halini satırlarına aktaran Altan, 'Kendi hırsızlıklarına şimdi katilliği, eşkiyalığı, zorbalığı da ekleyen bir iktidarın, bu toplumu kan dolu bir çukura itmeye çabalamasına, biraz daha fazla para çalabilmek için daha fazla insanın ölümünün önünü açmasına, kural, kanun, ölçü, değer tanımayan bir despotlukla bu ülkeyi paramparça etmek için delice kıvranmasına karşı nasıl sessiz duracaksın?' diye sordu.
İşte Ahmet Altan'ın haberdar.com'da yayınlanan o yazısı:
İnsan kendi acısının derinliklerine, ışıksız kuytuluklarına, yaralı bir hayvan gibi kendi keder denizinin en diplerine çekilip saklansa da Türkiye'nin mızrağı gelip gene de böğrüne saplanıyor.
Sen kendi acınla susmaya çalışırken, Türkiye kendi acısıyla seni çığlıklar atmaya zorluyor.
Polisler kurt sürüleri gibi bir eve baskın yapıp masum bir genç kızı vurup öldürüyorlar.
Genç kızın tabutunu görüyorsun…
Tabutuna atılan çiçekleri…
Babasını…
Susacak mısın?
Sussan, nasıl susacaksın?
Susanlar var, yazar kılığında, bir hırsız çetesinin erketeliğine soyunmuş, maaş diye soygundan pay alan reziller var, kendilerini para karşılığında kullandıra kullandıra aşınmamış yeri kalmayan kullanışlı sefiller var, alçakça bir zorbalığı dilleri dışarda zevkle seyredip iktidardan cinayetleri alkışlama karşılığında kanlı bir bahşiş bekleyen, omurgaları maaş çekleriyle kırılmış yağlı sürüngenler var.
Onlar susar.
Sen nasıl susacaksın?
Utanmadan “biz gidersek beyaz Toros'lar gelir” deyip, “siyah Ranger'larına” Kürt sokaklarının kuşatılmış gecelerinde baskınlar düzenletip, çocukları vurduranların öldürttüğü gençler ağıtlarla toprağa bırakılırken
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AKP'li Çavuşoğlu'nun kardeşi de var: PFDK'ya sevk edildi2.Telegram'dan tetikçi ilanına gözaltı: Lütfü Türkkan duyurmuştu!3.Bir KHK'lı daha bilmediği işi yaparken iş kazası geçirdi, vefat etti4.İşte detaylar: Güllü'nün kızına ait uyuşturucu test sonucu çıktı5.İsrail Somaliland'ı tanıdı, Türkiye tepki gösterdi

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







