Ahmet Altan'ın tutuklanmasına itiraz
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Kasım 13 2019
Gazeteci Ahmet Altan’ın tahliye edilmesinin üzerinden bir hafta bile geçmeden yeniden tutuklama kararı verildi. Altan'ın avukatı Figen Çalıkuşu, "Yasada olmayan bir dayanak uydurularak tahliye kaldırıldı." diyerek karara itiraz etti.
1.138 gün sonra 4 Kasım'da tahliye edilen gazeteci-yazar Ahmet Altan hakkında bir hafta sonra yeniden tutuklama kararı çıkarıldı.
Altan’ın avukatı Figen Çalıkuşu tutuklama kararına itiraz etti.
T24'ün haberine göre Çalıkuşu, “Karar mahir bir şekilde medyaya derhal sızdırılmıştır. Karar sanık tarafında olmadığına ve saat 17:00'de yazıldığına göre bu karar medyaya 27'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilmiştir. Bu durumun yasal ve mesleki sorumluluğu vardır, cezai müeyyidesi bulunur.” ifadesini kullandı.
Avukat Figen Çalıkuşu'nun Ahmet Altan için verdiği itiraz dilekçesi şöyle:
"Savcılık tarafından 06.11.2019 tarihinde, Ahmet Altan’ın hükümle birlikte tahliyesine itiraz başvurusu 26'ncı Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedilmiş, dosya 27'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmiştir.
27'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) 100'üncü maddesinde sayılmayan, yasal olmayan dayanak ve uydurulmuş gerekçeler ile itiraz kabul edilmiştir.
26'NCI AĞIR CEZA TAMAMLADIĞI YARGILAMADA HÜKÜM VERDİ
Bu karara karşı CMK 271/4 maddesinin son cümlesi olan ‘ancak ilk defa merci tarafından verilen tutuklama kararlarına karşı itiraz yoluna gidilebilir’ hükmüne göre itiraz etmekteyiz.
1-26'ncı Ağır Ceza Mahkemesi 2019/252 esas sayılı dava dosyası üzerinden tamamladığı yargılamada hüküm vermiştir.
2-Ahmet Altan da hüküm ile tahliye edilmiştir. Mahkeme, somut olayın özelliklerine göre tutuklama ile aynı şartlara sahip adli kontrolün tatbikini yeterli görmüştür.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakkında açıklama2.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!3.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama4.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!5.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü
6.Fatih Altaylı hakkında tahliye kararı7.Yargıtay'dan Narin Güran kararı!8.Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Hande Fırat'ı 15 Temmuz'la hedef aldı9.İktidara tepkiler çığ gibi: 'Ülke terörist kampına dönüştü, iktidar muhaliflerin peşinde'10.Almanya kara kara düşünüyor: 120 bin kamyon/TIR şoförü açığı var!

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakk...

İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyo...

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' g...

Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehi...


