Ahmet Davutoğlu'ndan 'talimat' çıkışı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Ben Demirtaş ile görüşürken, aynı saatlerde KCK sözde halk savaşını başlatma talimatını verdi. 19 Temmuz, Suruç’tan bir gün önce Cemil Bayık açıklama yaptı. "silahlanın ve halk savaşına hazır olun" diye. Kim adına, hangi savaşı başlatıyorsunuz? Size kim talimat verdi? Nereden talimat aldınız?” dedi.

Ahmet Davutoğlu'ndan 'talimat' çıkışı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Doğu ve Güneydoğu illerinden gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile Çankaya Köşkü'nde kahvaltıda bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Davutoğlu, çok kritik tarihi bir eşikten geçildiğine dikkat çekti.

Suruç'ta 32 kişinin öldürülmesinin sadece onların yakınlarına değil hepimizin yüreğine bir ateş düşürdüğünü belirten Davutoğlu, bütün acılara aynı ölçüde yaşadıklarını ifade etti. "Bütün acılara aynı prensiple yaklaşıyoruz." diyen Başbakan Davutoğlu, "Barıştan bahsedenler Ceylanpınar'da iki polisimiz şehit edilmişken herhangi bir kınamada bulunmadı. Bazı aydınlar iki polis için böyle bir operasyona değer miydi dediler. Biz toplumun vicdanını temsil etmeye devam edeceğiz. Ortak aklımız bize şunu söylüyor: Etrafımızda ateş çemberi varken ortak aklımız bize silahları bırakmamızı söylüyor. Ortak akıl bakımında bakıldığında terörün arkasında ortak akılı yok sayan bir zihniyet var." dedi.

"15 Temmuz, ben Demirtaş ile görüşürken, aynı saatlerde dikkat çekici, KCK sözde halk savaşını başlatma talimatını verdi." diyen Başbakan Davutoğlu, "19 Temmuz, Suruç’tan bir gün önce Cemil Bayık açıklama yaptı; 'Silahlanın ve halk savaşına hazır olun' diye. Kim adına, hangi savaşı başlatıyorsunuz? Size kim talimat verdi? Nereden talimat aldınız? Şimdi herkesin bu ortak akıl üretme anlamında, son 13 yıl içinde aldığımız mesafelere tekrar tekrar bakmasını rica ediyorum. Eğer toplumların ortak kader bilinci zayıflatılmışsa orada huzur ve güven kalmaz. 78 milyonun huzuru da kaosu da hep beraber olacak. Bizim siyaset felsefemizde kaderleri ayrıştırma yok, olmayacak. Ortak kader bilinci adına adım attığımızı görenler ülkeleri, şehirleri parçaladılar. Türkiye'de her şehir hem Türktür, hem Kürttür, Hem sünnidir, hem de alevidir. Dışarıdan aldıkları talimatla Ortadoğu'da olduğu gibi ortak kader bilincini ülkemizde de yok etmeye çalıştılar sonra da demokrasiden söz ettiler." ifadelerini kullandı.

<< Önceki Haber Ahmet Davutoğlu'ndan 'talimat' çıkışı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER