"Ahmet Davutoğlu'nun üzerine atacaklar"

CHP'li Erdoğan Toprak'ın hazırladığı bir raporda "Rusya ile barışıp, suçu Davutoğlu'na atacaklar" gibi ilginç tespitlere yer verildi.

Davutoğlu: Benim tercihim değildi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sunulan bir raporda Binali Yıldırım hükümetinin Rusya ile barışma konusunda adımlar atmaya başladığı belirtilerek, ”Rus uçağının düşürülmesi konusundaki suçu da Ahmet Davutoğlu'na atacaklar” denildi.

Davutoğlu 25 Kasım 2015'de ”Uçağın düşürülmesi emrini ben verdim” demiş, bir hafta sonra ise Rus uçağı için değil, angajman kurallarının uygulanması konusunda talimat verdiğini açıklamıştı.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul milletvekili Erdoğan Toprak tarafından hazırlanan ”Değerlendirme raporunda” Başbakan Binali Yıldırım'ın, “Dostları artırma, düşmanları azaltma” şeklinde bir dış politika yaklaşımı gündeme getirdiği vurgulandı. ”Yakın gelecekte, Rusya, Suriye, Mısır, İsrail ilişkilerinde büyük çaplı dönüşüm ve değişiklikler olacaktır” denildi. Toprak SÖZCÜ'ye yaptığı açılamada da, ”Yeni hükümet Davutoğlu'nu dış politikadaki olumsuzlukların sorumlusu ilan edecek” dedi.

İKİ TARAF DA MASAYA YAKIN

Hazırlanan raporda da, ”Davutoğlu'nun, dış politikadaki tıkanıklığın ve olumsuzlukların sorumlusu  ilan edilmesi gündemdedir” denildi ve şu görüşler savunuldu:

MANEVRA OLANAĞI: ”Putin'in “Sorunumuz Türk halkıyla değil, Türkiye'yi yönetenlerle” açıklaması da, Davutoğlu-Binali Yıldırım değişikliğiyle, Rusya Devlet Başkanına, manevra olanağı sağlamıştır. Artık uçağın düşürüldüğü dönemdeki “Başbakan Davutoğlu görevde olmadığına göre, Putin ve Rusya açısından 65. Yıldırım hükümetiyle diyaloga geçmek, gündeme alınabilir”

ANLAMSIZ SAVAŞ: Binali Yıldırım Suriye için “Dört yıldır devam eden anlamsız savaş” demiştir. Başta Suriye politikası olmak üzere dış politikada radikal bir dönüşüm başlatılacaktır. Bu değişiklikte, eski Dışişleri Bakanı ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu suçlu ilan edilecektir. Dost artırma, düşman azaltma şeklindeki Binali Yıldırım diplomasisi planlanmış, adımları atma talimatı verilmiştir. İsrail ile anlaşma yakında açıklanacaktır.  Davutoğlu'nun da dış politikada gelinen noktanın sorumlusu ve Cumhurbaşkanını yanlış yönlendirdiği şeklinde suçlanmaya başlanması sürpriz olmayacaktır”

”EMRİ BEN VERDİM”

Davutoğlu 25 Kasım 2015'de AKP grup toplantısında ”Uçağın düşürülmesi emrini ben verdim” demiş, 31 Kasım 2015'deki açılamasına ise “Ben spesifik olarak Rus uçağını düşürün diye bir talimat vermedim. Ben angajman ve hava sahamızın korunması talimatını Genelkurmay Başkanına devrettim, o da Hava Kuvvetleri Komutanına devretti, devletin işleyişi böyle. Bir Başbakanın, ‘Bırakın geçsinler' demesi olabilir mi? ” demişti.

Kaynak: Sözcü

<< Önceki Haber "Ahmet Davutoğlu'nun üzerine atacaklar" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER