Ahmet Hakan saldırısıyla ilgili şok detay

Ahmet Hakan'a yönelik saldırının faillerinin Emniyet'te verdikleri ifadede gündemi sarsacak detaylara ulaşıldı.

Ahmet Hakan saldırısıyla ilgili şok detay

Fuat Elmas, zanlılardan Yahya Kemal Gezer'in kendilerine, “Ahmet Hakan, HDP'ye oy verilmesi için teşvik ediyor. Bunun indirilmesi lazım. Bu akşam talimat verildi. İşin içinde MİT var, Emniyet var, reis var.” dediğini söyledi.

Saldırının faillerinden olan ancak sevk edildiği sulh ceza hakimliği tarafından serbest bırakılan Uğur Adıyaman, eski Özel Harekatçı Yahya Kemal Gezer'in kendisini Fatih'teki bir kafeye çağırdığını ve Fuat Elmas ile birlikte buraya gittiklerini bildirdi. Adıyaman, kafede yaşananları şöyle anlattı: “Yahya Kemal Gezer, Ahmet Hakan'ı tanıyıp tanımadığımızı sordu. Tanımıyorum dedim. Cep telefonundan fotoğrafını gösterdi. Bize, ‘Bunu dövmemiz lazım, bir daha yazı yazamayacak hale getirecek şekilde kolunu bacağını kırmamız lazım. Oğlum sen rahat ol, Emniyet konusunda sıkıntınız olmayacak. Çayınızı çorbanızı içer ifadenizi verir çıkarsınız. Bundan sonra hayatınız çok değişecek. Emniyet, devlet ve halk size kapı açacak' dedi. ‘Abi bu işi sen mi istiyorsun, başkası mı?' diye sorunca, ‘Büyüklerimiz istiyor, sen orasını karıştırma.' cevabını verdi.”

Gözaltına alınan 7 zanlıdan tutuklanan tek kişi olan Ahmet Şengüler ise ifadesinde şu bilgileri verdi: “Uğur Adıyaman, arefe günü arayarak görüşmek istediğini söyledi. Eve gittiğimde Uğur Adıyaman, Fuat Adıyaman, Kamuran Ergin ve ismini hatırlamadığım iki şahıs daha vardı. Bir süre oturduktan sonra Uğur Adıyaman bir yerden telefon geldiğini Ahmet Hakan isimli şahsı dövmemiz için bize 100 bin lira para vereceklerini, bu işi birlikte yapıp yapmayacağımızı sordu. Bayramın ikinci günü Uğur Adıyaman ile birlikte buluştuk, beni Nezih isimli biriyle tanıştırdı. Nezih, sohbet ederken bize Osmanlı Ocakları gibi bir şeyden bahsetti. ‘MHP'den daha iyi olacak' dedi.”

Şüphelilerden Fuat Elmas da, 23 Eylül gece saat 23.00 sıralarında Yahya Kemal Gezer'in, kendilerini Fatih'te işlettiği Rüzgar Kafe'ye çağırdığını anlatarak, “Bize ‘dövülecek bir adam var' dedi. Kim olduğunu sorduk. ‘Gazeteci Ahmet Hakan, şehitlere ölü diyor. Oyum HDP'ye diyor. Tahrik ediyor. Bunun indirilmesi lazım. Bu akşam talimat verildi. İşin içinde MİT var, Emniyet var, reis var. Bu işi iki üç gün içinde bitirin, bize paketi verecekler' dedi.” şeklinde konuştu.

Kamuran Ergin ise Kurban Bayramı'nın arefesinde Uğur Adıyaman'ın kendisini aradığını, daha sonra Fuat Elmas, Ahmet Şengüler ile birlikte Soner ve Dehşet isimli arkadaşlarının evine geldiğini aktardı. Ergin şunları anlattı: “Bu iş karşılığında 25 bin lira para ve Osmanlı Ocakları İlçe Başkanlığı'nı alacaktım. Uğur bize hitaben, beni bir numara aradı, numarası gözükmüyor. Benle Fuat'ı Kayışdağı'nda bir yere götürdüler. Fuat'ı içeri almadılar. Benim gözümü bağladılar. Orada bana kendisini şube müdürü olarak tanıtan şahıs, Ahmet Hakan ile alakalı sıkıntıların olduğunu söyledi. Bu işi yaparsak bize toplam 100 milyar para vereceklerini, bu parayı da dördümüzün bölüşeceğini söyledi.”

<< Önceki Haber Ahmet Hakan saldırısıyla ilgili şok detay Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER