Ahmet Hakan'a evinin önünde saldırı

Hürriyet Gazetesi yazarı ve CNN Türk 'Tarafsız Bölge' programı sunucusu Ahmet Hakan, İstanbul'da Nişantaşı'ndaki evinin önünde 4 kişilik bir grubun saldırısına uğradı. Saldırı sonrası Amerikan Hastanesi'ne kaldırılan ve burada gözetim altında tutulan Ahmet Hakan'ın burun ve kaburgasında kırıklar olduğu, hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Saldırıya karıştıkları belirtilen 3 kişi ise gözaltına alındı.

Hürriyet'i basan AKP'li vekilin bomba videosu ortaya çıktı

Ahmet Hakan, 'Tarafsız Bölge' programından çıkıp şoförünün kullandığı otomobille Nişantaşı'ndaki evine geldiği sırada, evinin önünde saldırıya uğradı. 34 VY 7765 plakalı siyah bir otomobille gelen dört kişiden biri korumasına saldırırken diğer 3 kişi Ahmet Hakan'a saldırdı. Saldırganlar olay yerinden kaçtı. Ahmet Hakan ve koruması, Amerikan Hastanesi'ne kaldırıldı. Hakan'ın burun ve kaburgasında kırıklar olduğu, hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Hastaneye medya ve sanat dünyasından birçok kişi ziyarete geldi. CNN Türk Haber Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Boratav, olayın organize bir iş olduğunu belirterek, "Ahmet Hakan bu akşam Tarafsız Bölge programından çıktıktan sonra geç saatte evinin hemen önünde 4 kişinin saldırısına uğruyor. Şu anda gördüğümüz kadarıyla çok ciddi bir durum yok. Kaburgasında hafif bir kırık var. Burnunda belki hafif bir kırık var ama onun dışında ciddi bir tehlike yok. Evin önünde 4 kişinin saldırısı, bunun organize bir iş olduğunu gösteriyor. Medyaya, basına yönelik tehditler siyasi bir ortam içinde oluşuyor. Bunu gözardı etmememiz lazım" dedi.


3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Ahmet Hakan'a saldıra karıştıkları belirtilen 3 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler Şişli Hamidiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık kontrolünün ardından şüpheliler ifadeleri alınmak üzere Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

ERTUĞRUL ÖZKÖK: VAHAMETİNİ DİKKATE ALMAZSAK DEVAMI DA GELİR

Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, olaya karışanların bulunmasını istediklerini belirterek, "Tatsız bir olay oldu bu akşam. Tatsız kelimesi çok hafif kalıyor. Türkiye'de çok insanın beklediği bir olaydı. Arkadaşımızın bu işi Allah'ın yardımıyla hafif yaralarla atlatması tabi ki olayın vahametini hiçbir zaman ortadan kaldırmıyor. Arkadaşımız Ahmet Hakan saldırganların 4 kişi olduğunu söyledi. Görgü tanıkları var. Kardeşleri var. Arabanın plakası belli. Açık bir kırmızı pazartesi olayı bu. Bunların hemen bulunmasını talep ediyoruz biz. Ahmet'e geçmiş olsun diyorum ama hepimize geçmiş olsun. Bu bana göre bir işaret. İnşallah bunun devamı olmaz bundan sonra. Bunun vahametini dikkate almazsak korkarım ki bunun devamı da gelir" şeklinde konuştu.

Sanatçı Bedri Baykam ise, "Ben de benzer bir olayı 2011 yılında yaşamıştım. Ahmet Hakan'ın başına gelen olayı daha öğreneli yarım saat oldu. Allah'a şükür hayati tehlikesinin olmadığını öğrendim. Fakat bu acımızı hafifletmiyor. Acımızı değiştirmiyor. Bu olayın heralde faili meçhul değil" ifadelerini kullandı.

GAZETECİ SEDAT ERGİN: ORGANİZE BİR SALDIRI

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, gazeteci Ahmet Hakan'a düzenlenen saldırıya ilişkin, "Organize, planlı bir saldırının olduğunu görüyoruz. Arabayı kullanan kişinin yakalandığı anlaşılıyor. Kimliklerinin tespit edildiği anlaşılıyor. Kısa bir zaman içinde saldırganların kim olduğu ortaya çıkacak'' dedi. Ergin, "Bizler açısından tabi Hürriyet Gazetesi 6 Eylül tarihinde bir saldırıya uğramıştı. 8 Eylül tarihinde ikinci bir saldırıya uğramıştı. Bu saldırılardan sonra bu kez bir yazarımız Ahmet Hakan şiddete, saldırıya hedef olmuş durumda. Bize gelen bilgiler bu saldırıyı gerçekleştiren saldırganların kendisini CNN Türk'teki programından çıktıktan sonra eve gelirken kanaldan itibaren takip ettikleri yönünde. Organize planlı bir saldırının olduğunu görüyoruz. Arabayı kullanan kişinin yakalandığı anlaşılıyor. Kimliklerinin tespit edildiği anlaşılıyor. Kısa bir zaman içinde saldırganların kim olduğu ortaya çıkacak. Bu olay 2015 yılında Türkiye'de basın özgürlüğünün nasıl bir durumda olduğunu göstermesi bakımından heralde hepimizin gözünü açması gerekiyor" dedi.

AHMET HAKAN'DAN MESAJ VAR: KORKMUYORUZ

Sedat Ergin hastane önünde bekleyen basın mensuplarına Ahmet Hakan'ın mesajını da iletti. Ergin; "Ahmet Hakan'ın mesajı var sizlere. Öncelikle bu saate kadar bekleyen muhabir ve kameraman arkadaşlara sevgilerini ve selamlarını gönderdi. Kendisi hastanedeyken arayanlara soranlara herkese teşekkürlerini iletiyor. Aynı zamanda kendisine bu saldırganları bu aksam gönderenlere de bir mesajı var. Mesajı da şu; 'Bu tür saldırılardan hiç bir şekilde yılmayacağız. Korkmuyoruz. Bildiğimiz yolda yürümeye devam edeceğiz.' ifadelerini kullandı.

'AMELİYAT OLMASI GEREKİYOR'

Ahmet Hakan'ın durumu hakkında bilgi veren Ergin, "Burnunda kırık var. Ameliyat olması gerekiyor aldığı darbe nedeniyle. Üçüncü ve dördüncü kaburgalarında kırık var. Heralde çıkacak ama ameliyatın kaçınılmaz olduğu söyleniyor" diye konuştu.

AVUKAT KAZAN: GÖZ GÖRE GÖRE GELDİ

Ahmet Hakan'ın avukatı Aslı Kazan ise şöyle konuştu: "9 Eylül günü bir köşe yazarı tarafından ölümle tehdit edildi. Biz o gün İçişleri Bakanı ile görüştük, Ahmet Hakan'ın ciddi bir tehdit altında olduğunu ve tehlikenin çok yakın olduğunu kendilerine ilettik. Ertesi gün İstanbul Valiliği'ne yazılı başvuruda bulunduk ve derhal en ileri derecede koruma tedbirlerinin alınması gerektiğini talep ettik. Koruma Şube'den bu talebimizin akibetini devamlı soruyoruz fakat henüz bir gelişme yaşanmadı. Bu saldırının gerçekleşeceğini biz biliyorduk. Gerekli birimlere ihbar ettik. Fakat hiçbir işlem yapılmadı. Göz göre göre geldi."

CEM KÜÇÜK VE ABDURRAHİM BOYNUKALIN TEHDİT ETMİŞTİ

Star'da yazılar yazan Cem Küçük 9 Eylül'deki Şizofrenik ve PKK'lı bir hırsız portresi: Ahmet Hakan' başlıklı köşe yazısında Ahmet Hakan'a tehditler savurmuştu. Küçük, yazdığı yazının bir bölümünde şu ifadeleri kullanmıştı: ''7 Haziran seçimleri öncesi PKK'nın baş propagandisti Ahmet Hakan'dı. Bunu bilmeyen yok. Türk milleti Coşkun'un tüm ihanetlerini kaydetti ve elbette bedelini ağır ödetecek. Şizofreni hastaları gibi hala kendini Hürriyet'in Türkiye'yi yönettiği günlerde zannediyorsun. İstersek seni sinek gibi ezeriz. Bugüne kadar merhamet ettik de hala hayatta kalabiliyorsun.''

Ahmet Hakan'ı tehdit eden bir diğer isim ise Hürriyet'e yapılan saldırıyı koordine eden AKP İstanbul Milletvekili Abdurrahim Boynukalın. AKP'li vekil  Hürriyet'e yapılan ikinci saldırıdan sonra çekildiği ortaya çıkan görüntülerde Ahmet Hakan'ın Nişantaşı'ndaki evinin önüne gitmeyi düşündüğünü belirterek, 'Evinin önüne gidecektim. Bunlar dayak yememişler hiç. Bizim hatamız bunlara zamanında dayak atmamak oldu.” şeklinde tehditkâr ifadeler kullanmıştı.

'HEDEF GÖSTERİLİYORUZ, BAŞIMIZA BİRŞEY GELİRSE SORUMLUSU CEM KÜÇÜKTÜR'

Hakan, yaşanan terör hadiseleri sonrası Tarafsız Bölge programında Doğun Grubu'nun yayınlarından dolayı askerlerim şehit ediliyor” sözlerini söyleyen Cem Küçük'le ilgili suç duyusunda bulunmuştu. Cem Küçük'ün Hürriyet çalışanlarını hedef gösterdiğini söyleyen Ahmet Hakan başlarına bir şey gelmesi durumunda Cem Küçük'ün bundan sorumlu olacağını söylemişti.

KORUMA TALEBİNE 17 GÜN CEVAP VERİLMEDİ

Hürriyet'in haberine göre, Abdurrahim Boynukalın ve Cem Küçük'ün tehditlerinin ardından Ahmet Hakan'ın avukatları harekete geçti. Savcılığa suç duyurusunun ardından avukat Turgut Kazan İçişleri Bakanı Selami Altınok ile görüşüp yakın tehdit olduğu için yakın koruma talebinde bulundu. Diğer avukatı Aslı Kazan da 14 Eylül'de İstanbul Valiliği'ne yazılı başvuruda bulunarak, güvenlik önlemlerinin ivedilikle alınmasını istedi. 

Valiliğin İstanbul Emniyet Müdürlüğü Koruma Şubesi'ne ilettiği başvuruya, 17 gün boyunca hiçbir cevap verilmedi. Avukatların bilgi almak için gittiği Koruma Şubesi'nden “Bayram var önümüzde, dilekçenize ilişkin karar verilecek” cevabı verildi. Bu süre zarfında koruma verilmeyen Ahmet Hakan, dün gece saldırganların hedefi oldu.

GEÇEN AY HÜRRİYET GAZETESİ'NE 2 SALDIRI DÜZENLENMİŞTİ

Öte yandan, Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan'a düzenlenen bu saldırı geçtiğimiz Eylül ayında İstanbul ve Ankara'daki saldırıları akıllara getirdi. 6 Eylül ve 8 Eylül günlerinde Hürriyet'in İstanbul'daki merkezine saldırılar düzenlenmişti. Hürriyet binasına düzenlenen saldırıların ardından Star Gazetesi yazarı Cem Küçük'ün köşesinden yazdığı 'İstersek seni sinek gibi ezeriz. Bugüne kadar merhamet ettik de hâlâ hayatta kalabiliyorsun.' sözleriyle AK Parti İstanbul Milletvekili Abdurrahim Boynukalın'ın 'Bizim hatamız bunlara dayak atmamak olmuş.' sözleri bir kez daha akıllara geldi.

CEM UZANLA TARTIŞMIŞTI

Banka hortumlamak ve dolandırıcılıktan hakkında davalar açılan ve Fransa'ya kaçan Cem Uzan da gazeteci Ahmet Hakan ile yakın zamanda twitter da tartışmıştı. Uzan, paylaştığı tweetlerde Hakan'ı tehdit edip ağır ifadeler kullanmıştı.
<< Önceki Haber Ahmet Hakan'a evinin önünde saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER