Ahmet Takan: Aklımızla alay edenler zirve yaptı!..

Ahmet Takan: Aklımızla alay edenler zirve yaptı!..

Selami Altınok'un üstün başarılı sivi'si...

Kendi halinde Aksaray Valisiydi Selami Altınok..

17/25 Aralık büyük yolsuzluk operasyonlarından sonra "en güvenilir isimler" listesinden İstanbul Emniyet Müdürü oldu... Altınok, ilk görev günü kameraların karşısında "polisliği bilmiyorum, öğrenmeye çalışacağız" dedi. İstanbul gibi 3 azılı terör örgütünün kanlı eylemler yaptığı, gayrimeşrunun cirit attığı bir metropol, hiçbir polislik tecrübesi olmayan birine emanet edildi.

Ne başarılara imza attı Selami Altınok!..

Yaklaşık 20 ay boyunca kendisine verilen görevi tam hakkıyla(!) yerine getirdi. 7 Haziran seçimlerinden sonra sarayda organize edilen seçim hükümetinde İçişleri Bakanı yapılarak ödüllendirildi. Onun döneminde İstanbul Emniyetinde yaklaşık 5 bin polis "paralelci" gerekçesiyle pırasa gibi doğrandı. Altınok,  İstanbul Emniyet Müdürü'yken çok sayıda terör eylemi oldu. Bu eylemlerden bazıları vardı ki yaşanan istihbarat ve güvenlik zafiyetleri sebebiyle çok konuşuldu.

Gün geldi takvim yaprakları o acılı tarihi gösterdi; 10 Ekim Cumartesi.

"Başbakan" Ahmet Davutoğlu, istifası istenen Bakanını şu sözlerle korudu;

"İçişleri Bakanı terör konusunda en tecrübeli Bakanlardan biridir"..
.

Aklımızla alay edenler zirve yaptı!..

Tabii ki bizler unutmuştuk Selami Altınok'un çok başarılı karnesini;

6 Ocak 2015 tarihinde Sultanahmet'te Emniyet binasına yapılan saldırıda polis memuru Kenan Kumaş şehit olmamıştı,

31 Mart 2015 tarihinde DHKP-C'li militanlar, odasına kadar ellerini kollarını sallayarak gelip Savcı Selim Kiraz'ı şehit etmemişti,

10 Ağustos 2015 tarihinde Sultanbeyli Fatih Polis Merkezine art arda saldırılar yapılmamıştı, bomba imha şubesinin müdürü Beyazıt Çeken olay yerinde şehit olmamıştı,

Hele!.. Bakanlığı döneminde;

7 Eylül 2015 tarihinde Iğdır'da polis servisine saldırı yapılmadı 15 polisimiz şehit olmadı.

Zaten terör bölgesinden hiç şehit polis haberi de gelmiyor!..

"Yetti artık be" diye avaz avaz bağırasım var ama korkuyorum mahkemeden onun için de kısıtlama kararı gelir diye!.. O zaman çaktırmadan bir bakalım mı? "Terörle mücadele en başarılı Bakanın" gerçek sivisine;

Sultanahmet Saldırısı (6 Ocak 2015)


Sultanahmet'te bulunan Emniyet binasına canlı bomba saldırısı düzenlendi. Altınok, saldırı akabinde yaptığı açıklamalarda kamuoyunu yanlış bilgilendirdi. Çünkü kendisine bağlı terör-istihbarat polisleri eylemciyi tespit edemedi. Eylemcinin DHKP-C militanı Elif Sultan Kalsen olduğu açıklandı. Emniyetin, saldırganın Kalsen değil, IŞİD bağlantılı Çeçen bir vatandaş olduğunu anlaması ve açıklaması günler sürdü.

Gazi'deki Şehidimiz (27 temmuz 2015)

Altınok, Gazi Mahallesi'nde düzenlenen DHKP-C'li Günay Özarslan'ın cenaze törenine müdahale edilmesi talimatını verdi. Bölgedeki polisler özel harekat desteği olmadan korumasız şekilde görev almaya başladı. Bu görevlendirme, Gazi Mahallesi tarihinde yaşanmamış bir hadiseydi. Polisler ilk defa mahallenin ortasında, herhangi bir destek olmadan müdahalede bulunacaktı. Üstelik cenaze merasimi esnasında polise yönelik saldırı gerçekleşeceğine dair günler öncesinde alınmış somut istihbaratlar bulunmaktaydı. Maiyetindeki Emniyet Müdürleri: "Cenazeye müdahale edilmesinin çok tehlikeli olduğunu" belirtse de Altınok verdiği talimattan vazgeçmedi. Çevik kuvvet polisi Muhammet Fatih Sivri, kalabalık içinden açılan ateş sonucu şehit oldu. İşin bir başka trajik boyutu ise Sivri'nin şehit olmasından bir gün sonra aynı örgüt mensupları bayraklı flamalı şekilde Gazi Karakolu'nun dibine kadar gelerek eylem yaptılar. Ancak polis gelen talimat üzerine bu eylemi sadece izlemekle yetindi.

Sultanbeyli Fatih Polis Merkezi'ne yapılan saldırı (10.8.2015)

Sabah 01.00 sıralarında Sultanbeyli Fatih Polis Merkezi'ne canlı bomba saldırısı yapıldı. İlk etapta 4 polisimiz hafif yaralandı. Hain saldırı ile ilgili TEM, Olay Yeri ve Bomba İmha İnceleme Şubelerine bağlı polislerin incelemesi sürerken sabah 07.00 sıralarında ikinci bir silahlı saldırı gerçekleşti. Olay yerindeki polisleri hedef alan eylemde Bomba İmha Şubesi Müdürü Beyazıt Çeken şehit olurken saldırıyı gerçekleştiren terörist olay yerinde ölü ele geçirildi.

Savcı Selim Kiraz'ın şehit edilmesi  (31 Mart 2015)

Berkin Elvan Davası soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi (DHKP-C) örgüt üyeleri tarafından rehin alındı. Olayın ardından bina boşaltıldı ve polis tarafından güvenlik önlemleri alındı. Örgüt, öldürme tehdidi ile polise bir talep listesi belirtti. Yaklaşık dokuz saat süren olayda, çeşitli müdahaleler sonrası savcı kurtarılamadı ve DHKP-C militanları ölü olarak ele geçirildi.

Savcımızın rehin alınması esnasındaki tüm kriz yönetimi; rehine kurtarma, acil müdahale, örgüt psikolojisi gibi polisiye konularda hiçbir tecrübesi bulunmayan Selami Altınok tarafından yapıldı. Savcımız şehit olduktan sonra teröristlerin ölü olarak ele geçirilmesi Altınok tarafından başarı olarak lanse edildi.

Rehine kurtarılması için oluşturulan müzakere komisyonunda İstanbul Emniyeti'nden bazı müdürler yer aldı. Emniyet'in psikoloji eğitimi almış özel müzakere uzmanları ve psikologları bulunmasına rağmen bunların hiçbiri müzakere heyetine dahil edilmedi. Heyette ismi geçen görevlilerin hiçbirisinin de bu alanda uzmanlığı bulunmamaktaydı.

Iğdır'daki polis servisine yapılan bombalı saldırı (8 Eylül 2015)

8 Eylül 2015 tarihinde Iğdır Dilucu sınır kapısında görevli polisleri taşıyan servis aracına bombalı saldırı düzenlenmesi sonucu 15 polisimiz şehit oldu.   Aynı servis aracına olaydan yaklaşık 15 gün önce bir silahlı saldırı daha yapılmış sadece bir memur yaralanarak olay atlatılmıştı. Görevli polislerin servis yolunun tehlikeli olması sebebiyle Dilucu sınır kapısı bölgesindeki lojmanlar için yaptıkları müracaat maalesef Bakanlıkça reddedilmişti.

Ve, 10 Ekim Cumartesi Ankara...

Niye istifa etsin ki? Terörle mücadelede en başarılısı bu!...

AHMET TAKAN - YENİÇAĞ GAZETESİ
<< Önceki Haber Ahmet Takan: Aklımızla alay edenler zirve yaptı!.. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER