Ahmet Takan: Erdoğan'dan Davutoğlu'na azil azarı!..

Ahmet Takan: Erdoğan'dan Davutoğlu'na azil azarı!..

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün yaptığı görüşmede "Başbakan" Ahmet Davutoğlu'ndan İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanı'nın azledilmesini istedi. Ahmet Hoca'nın Kemal Kılıçdaroğlu'na verdiği akıllara ziyan cevapları duydunuz; "İçişleri müfettişlerinin yürüttüğü soruşturmayı bekleyecek"miş. Sanki bürokratlar Bakanı görevden alacak!.. Dün de NTV'ye çıktı, Bakanların görevden alınması ile ilgili sorulara yine herkesin aklı ile alay edercesine cevaplar verdi. Suçu yine muhalefete, Hükümete girmemesine yıktı.

Ha bir de!.. İki Bakan da AKP'li değilmiş.

Hani derler ya; "buna kargalar bile güler"...

O zaman dönelim o kanlı Cumartesi'ye...

Ahmet Hoca, basın toplantısı öncesinde yine her zaman yaptığı gibi saraya başvurdu. Ne demesi gerekenler konusunda R.Erdoğan'dan son talimatları aldı. "İstişare" sırasında bir ara tüm cesaretini toplayıp, İçişleri ve Adalet Bakanlarının görevlerinden ayrılması konusunda düşüncesini sorabildi. Saray efradından aldığım bilgilere göre, Ahmet Hoca'nın aldığı cevap rutin "sen işine bak Hoca" mealindeydi. Kılıçdaroğlu-Davutoğlu görüşmesinin ardından siyasi kulisleri yokladığımda "Başbakan"ın CHP liderine, Bakanların görevden alınması konusunda elinin pek güçlü olmadığını hissettirdiğinin izlenimini aldım.

Ne yapsın Ahmet Hoca?..

Seçim Hükümetini kurduğunu zannettiğinde Selami Altınok'un İçişleri Bakanı olduğunu saraydan son dakika öğrendi. Adalet Bakanı Kenan İpek de sarayın en sadık isimlerinden. Hadi, bir yiğitlik yapayım deyip Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nu görevden alayım dese... R. Erdoğan'ı geçse, Emine Erdoğan'ı aşamaz.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ
<< Önceki Haber Ahmet Takan: Erdoğan'dan Davutoğlu'na azil azarı!.. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER