AİHM, Türkiye'den savunma istedi
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Ocak 1 2016
Paylaş
X Post
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, (AİM) Diyarbakır Barosu avukatlarından Muhammed Neşet Girasun ile Batman Barosu'ndan avukat Erkan Şenses'in Şırnak'ın Cizre İlçesi'ndeki sokağa çıkma yasağının kaldırılması ve operasyonların durdurulması için yaptığı doğrudan başvuru nedeniyle Türkiye'den savunma istedi.

AİHM, Türkiye'ye savunma yapması için 8 Ocak tarihine kadar süre verdi. Cizre'de 20 gündür devam eden sokağa çıkma yasağının kaldırılması için avukat Muhammed Neşet Girasun ve Erkan Şenses tarafından 29 Aralık tarihinde AİHM'e doğrudan başvuru yapıldı.
Cizre'nin Nur Mahallesi'nde yaşayan Ömer Elçi adına yapılan başvuruda, Şırnak Valiliği'nin 14 Aralık günü ilan ettiği sokağa çıkma yasağının kaldırılması, güvenlik operasyonlarının durdurulması veya uluslararası standartlara uygun yürütülmesi için geçici tedbir talebinde bulunuldu.
Başvuruyu dilekçenin gönderildiği gün incelenmek üzere kayda alan AİHM, 31 Aralık günü Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nden konu ile ilgili savunma istedi. AİHM tarafından Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dışilişkiler Genel Müdürlüğü'ne gönderilen yazıda, Türkiye'ye 8 Ocak gününe kadar savunma yapması için süre verildi. Mahkeme, başvurucunun yasal temsilcilerine de 21 Ocak tarihine kadar esas başvuruyu yapmaları için çağrıda bulundu.
DHA
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yüzlerce milyonluk sır! Yarış atları firarda mı? Çalındı mı?2.ABD'li yargıçtan çok konuşulacak karar: Filistinli aktivistin sınırdışı edilmesini durdurdu3.Altın'daki duraklama sürecek mi? Gözler bu akşam yayınlanacak FED tutanaklarında4.Numan Kurtulmuş'a göre 4200 PKK'lının tahliye edilmesi af değilmiş!5.10 yıldır tek kişilik hücrede tutulan Ali Ünal için Gergerlioğlu’dan AİHM çağrısı
6.Kulis haber: Akın Gürlek'e yakın site Adalet Bakanlığı'nda üç bakan yardımcısının değişeceğini yazdı7.TRT'de milyonlarca dolarlık yayın krizi fiyaskosu: Galatasaray- Juventus maçında kesindi yaşanmıştı!8.Kent Uzlaşısı davasında tutuklu sanık kalmadı9.Kafa karıştıran deprem bildirimi: İsrail'de 7 büyüklüğünde deprem mi oldu?10.Mark Zuckerberg sosyal medya bağımlılığı davasında mahkemede

SAFVET SENİH

ORHAN KESKİN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

Yüzlerce milyonluk sır! Yarış atları firarda mı? Ç...

ABD'li yargıçtan çok konuşulacak karar: Filistinli...

Altın'daki duraklama sürecek mi? Gözler bu akşam y...

Numan Kurtulmuş'a göre 4200 PKK'lının tahliye edil...

10 yıldır tek kişilik hücrede tutulan Ali Ünal içi...






