Aile eğitim protokolü imzalandı


Aile ve Sosyal Politikalar Erzurum İl Müdürlüğü ile Palandöken Belediyesi arasında 'Aile Eğitim Programı' (AEP) protokolü imzalandı.

Protokol töreni Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları ile Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar protokole imza attı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdulhakimoğulları, Aile Eğitim Programının kapsamında ailelerin, aile eğitimiyle ilgili temel ihtiyaçları dikkate alınarak geliştirildiğini söyledi. İl Müdürü söz konusu programın 5 alanda toplam 26 modülden oluştuğunu belirtti.

Geçen yıl il genelinde 176 bin aileye eğitim verildiğinin altını çizen Abdulhakimoğulları, şunları kaydetti: "Aile Eğitim Programının uygulanması ve yaygınlaştırılması amacıyla belediye ile imzalanan protokol kapsamında il müdürlüğü tarafından geliştirilen aile eğitim proğram yayınları ve eğitim materyallerinin imkânlar ölçüsünde çoğaltılıp, AEP danışanlarına, eğitime katılanlara ve ilgili vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılmasını sağlamak, İl Müdürlüğünce eğitim verilecek. Belediye personelini tespit etmek, eğitimin yapılacağı yeri belirleyerek eğitime hazır hale getirmek, personeli eğitime çağırmak ve gerekli tebligatı yapmak, afiş, pankart, billboard, reklam ve tanıtımları gerçekleştirmek, AEP'in kursiyerlere ulaştırılmasını sağlamak, protokol kapsamında yürütülen etkinlik ve faaliyetlerin duyurulması amacıyla, basın ve yayın organizasyonlarında il müdürlüğü yetkililerince AEP'in tanıtımının yapılmasına yardımcı olmak, AEP'e yönelik sosyo-kültürel içerikli kampanyalar, konferans, panel, sempozyum, seminer gibi toplantıların düzenlenmesine yönelik ortak çalışma yürütmek, İl Müdürlüğüne ihtiyaç duyulduğunda eğitici katkısında bulunmak, Yapılacak eğitim programları ile ilgili olarak, İl Müdürlüğü ile Belediye logolarını da içeren afişleri hazırlayıp basmak. Bu kapsamda, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nce 2015 yılında 17 bin 167 kişiye eğitim verilmiştir.

Geçen yıl Yakutiye Sosyal Hizmet Merkezi tarafından 12 bin 439 kişinin, Palandöken Sosyal Hizmet Merkezi tarafından da 4 bin 778 kişinin eğitim alması sağlanmıştır. İl merkezindeki eğitim programlarımızın yanında ilçelerde de bu yöndeki çalışmalarımızı hızlandırdık. Amacımız Aile ve Toplum Hizmetleri kapsamındaki çalışmalarımızı etkili bir şekilde sürdürmek ve daha çok hedef kitleye ulaşabilmek İspir, Pazaryolu, Karayazı, Aşkale ve Karaçoban'da yaklaşık bin 500 kişiye Aile İçi İletişim, Bilinçli Medya Kullanımı, Yaşlı Sağlığı, Aile ve Yaşam Becerileri, Evlilik ve Aile Hayatı konularında eğitim verilmiş olup, bu yöndeki çalışmalar devam etmektedir. Protokolün, ailelerin ve toplumun eğitim çıtasını yükselteceği kanaatindeyiz."

Belediye Başkanı Bulutlar ise Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün çalışma alanlarının belediyenin çalışma alanıyla benzerlik gösterdiğini belirterek, başarılı çalışmalara imza atan bir kurumla ortak çalışma yapmanın önemine değindi. Bulutlar, "Aile ve Sosyal Politikalar ile işbirliği içerisinde hizmet çıtamızı artıracağız. Protokolde emeği geçenlere teşekkür ediyor, protokolün hayırlı olmasını diliyorum." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Aile eğitim protokolü imzalandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER