'Boyun eğmeyenler terörist ilan ediliyor'

CHP Milletvekili Bekaroğlu, iktidarın adaleti asfalta gömdüğünü söyledi. “Sizden olmayanları milletten çıkardınız. Birlikte yola çıktıklarınıza bile hain diyorsunuz” diyen Bekaroğlu, 17 Aralık'a ‘darbe' denilmesini şöyle eleştirdi: “Bu saraylar, lüks, şatafat, servet nereden geliyor”

Hukukçular: MGK yargıya müdahale edemez

28 Şubat sürecine yakından tanıklık eden CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Erdoğan’ın MGK açıklamalarını eleştirdi. Hizmet Hareketi’nin ‘terör örgütü’ ilan edilme girişiminin, 28 Şubat yöntemi olduğunu anlattı. Bekaroğlu, özetle şu değerlendirmelerde bulundu: “Bu yöntem eski Türkiye yöntemidir. Hukuk çerçevesinde neyin ne olduğu bellidir. Hukuk devletinde hukuka göre suç ve ceza olur. TCK’da, TMK’da neyin terör olup neyin olmadığı belli. Hatta AB, terör tanımının sınırlarının çok geniş olduğunu belirterek daraltılmasını istiyor. Öte yandan eksiden bir Türkiye vardı, devlet suç ve ceza tanımlıyordu. Bu hukuk dışı tanımlara göre işler de yapılırdı. Hukuksuz cezaların uygulandığına şahidiz.

HUKUK DEVLETİ YOK SAYILIYOR

AK Parti, bunlarla mücadele ettiğini iddia ederek ‘geldim’ diyor. Ancak aynı yöntemlere bugün kendisi başvuruyor. Kurumları kullanıyor. TCK ve diğer kanunlar yetmiyor kendisine. Bunların üzerinde bir MGK kararı alıyor. Bakanlar Kurulu da kendi kurulu. Orada onaylatacak ve bazı şeyler suç olacak. Bunlar hukuk devletinde olmaz. Erdoğan’ın ve AK Parti’nin en büyük çıkmazı budur. Vesayet yöntemlerinin aynısını uyguluyor. Muhalif olan herkese bu işi genişletiyor. 28 Şubat sürecinde hukuksuzlukları yapanlar yargılandılar. Bu yöntemler devam ettikçe herkes, iktidarın kendisi de bu yöntemlere karşı karşıya kalabilir. Türkiye’nin hali içler acısıdır. 28 Şubat’ın yöntemlerini aynen kullanıyorlar. Cemaat yargısız infazla, adaletsizlikle karşı karşıya.” (Yarına Bakış)

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Türkiye'nin AKP hükümetleri döneminde yaşadıklarının bir illüzyon hali olduğunu belirtti. AKP kurulduğu günlerde Erbakan Hoca'nın “Bunlar büyülenmiş” sözünü hatırlatarak, “Büyücünün kim olduğunu da söylemişti ama o bende kalsın” dedi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın mesajının ayakta dinlendiğini görünce hocaya bir kez daha hak verdiğini kaydetti.

14 YIL SONRA REFORM 

AKP Sözcüsü Numan Kurtulmuş'un “Reform ve atılım hükûmeti” dediğini hatırlatan Bekaroğlu, “Bunlar doğru değil, illüzyon. 14 yıl iktidardan sonra ‘reform ve atılım' diyorsanız 14 yılda hiçbir şey yapmamışsınız. Milleti büyülemeye çalışıyorsunuz. Binali Bey, “Yolları böldük, milleti birleştirdik” dedi. Hayır bu doğru değil. Siz sadece yolları değil, milleti de toplumu da böldünüz” dedi.

AYRIMCI VE DIŞLAYICI TABLO

Bekaroğlu şöyle devam etti:  “Sizden olmayanları, sizin gibi düşünmeyenleri, sizin gibi yaşamayanları, size boyun eğmeyenleri milletten çıkardınız. Gayrimilliye, hatta haine, teröriste yazıyorsunuz. Haydi yüzde 50'siniz, peki kalan yüzde 50 ne olacak? Toplumu tehlikeli şekilde böldünüz. Bırakın sizden olmayanları, birlikte yola çıktıklarınıza bile hain diyorsunuz. Milli irade ve çoğulculuk gibi laflar ediyorsunuz, bunlar da illüzyon, yanılsama. Kurduğunuz bu ayrımcı ve dışlayıcı tabloda böyle şeyler olmaz.”

ADALETİ ASFALTLARA GÖMDÜNÜZ

“Daha önce Milli Görüş gömleğini çıkarmıştınız, şimdi de demokrasi gömleğini çıkarıyorsunuz” diyen Bekaroğlu şunları söyledi: “Yıkımı başarıyla gerçekleştirdiniz ama yerine kötü bir eski vesayet sistemini yeniden inşa etmekten başka hiçbir şey koyamadınız. Yola çıkarken “Adil ve özgür Türkiye” demiştiniz ama maalesef adaleti de özgürlüğü de asfaltlara gömdünüz, üzerine de beton döktünüz.

YOLSUZLUK YOKSA BU NE ŞATAFAT

17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarını iktidarın, ‘darbe girişimi' olarak nitelendirmesini de Bekaroğlu şu sözlerle değerlendirdi, “ABD'li savcı öyle değil diyor. ‘Yolsuzluk var' dememiz için 17-25 Aralık'a ihtiyacımız yok. Her yerde, küçük ilçelerde bile müthiş bir servet yığılması, lüks, şatafat var. Her tarafta AK plakalı otobüs gibi cipler dolaşıyor. 

‘FAKİR HIRSIZLIĞI BİLMEDİĞİ İÇİN FAKİRDİR'

Sayın Cumhurbaşkanı daha İstanbul İl Başkanıyken Asım ağabeyinin “Fakir hırsızlığı bilmediği için fakirdir” demesine “Elhak doğrudur” demişti. Soruyorum, bu kadar lüks, bu kadar servet nereden geliyor? Bunlar darbe filan değil, illüzyon yapıyorsunuz. Bu saraylar, bu lüks, bu şatafat, bu yüzlerce arabalık konvoylar, bu afra tafralar, bu kibirler...”

EVREN YÜZDE 92 OY ALDI FARKINIZ NE?

Başkanlığın, ‘Türkiye'nin önünü açmak' iddiasıyla savunulmasını eleştiren Bekaroğlu'na göre, bu bir illüzyon. “Sizi engelleyen hiçbir şey yok. Ne istediniz de yapmadınız” diyen Bekaroğlu, “Genel başkan yardımcınız, ‘Başkanlık sistemi fiilen başlamıştır. Biz milletvekillerine düşen, Anayasa'yı statüye uydurmaktır' dedi.

FİİLİ DURUMA GÖRE ANAYASA

Kenan Evren darbe yapmıştı, Anayasa'yı askıya aldı ve fiili durum yarattı. Seçtiği insanlarla Danışma Kurulu'nu oluşturdu. “Fiili duruma uygun Anayasa yapın” dedi. Peki, Evren'den farkınız ne? ‘Seçilmiş olmak' diyeceksiniz. Doğru, ama Evren de anayasasını millete götürdü ve yüzde 92 onay aldı” şeklinde konuştu.

<< Önceki Haber 'Boyun eğmeyenler terörist ilan ediliyor' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER