AK Parti Bursa teşkilatından Kıçıldaroğlu'na Cumhurbaşkanına hakaret davası


AK Parti Bursa Yıldırım ilçe teşkilatı üyeleri Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri sebebiyle suç duyurusunda bulundu.

Bursa Adliyesi'ne giden AK Partililer basın açıklamasının ardından içeri girerek hazırladıkları suç duyurusunu dilekçelerini savcılığa teslim etti. Adliye önünde basın açıklaması yapan AK Parti Yıldırım ilçe başkanı Hüdai Yazacı, "Herkese hayırlı cumalar diliyorum ama bay Kılıçdaroğlu hariç. Bu gün burada sayın cumhurbaşkanımıza, geçtiğimiz sene içinde milletimizin yüzde 52'sinin tevveccüh göstererek Türkiye tarihinde ilk kez milletimiz tarafından seçilmiş olan sayın cumhurbaşkanımıza karşı yaptığı toplantılarda Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanı bay Kılıçdaroğlu'nun ağır hakaretler içeren konuşmalarından dolayı çok sıkıntı duyduğumuzu bildiriyoruz. Bunu sadece sayın cumhurbaşkanımıza değil, onu seçen milletimize karşı yapılmış bir hakaret olarak algılıyoruz. Bundan böyle cumhurbaşkanımıza ve devlet büyüklerimize karşı yapılacak bu tür saldırı ve nefret dilini şiddetle kınadığımızı bildiriyoruz ve hukuki anlamda sonuna kadar mücadelemizi yapacağımızı buradan bildirmek istiyoruz." dedi.

Binlerce kişinin şikayette bulunacağını anlatan Hüdai Yazıcı, bir basın mensubunun; "başkanım zannediyorum dilekçedeki en önemli husus 'diktatör' benzetmesi ile alakalı olan kısım değil mi?" şeklide ki soruya ise, "Daha başka ağır hakaretlerde var. Bunların hiç birisi kabul edilebilir durum değildir. Bu gün burada sayın bay Kılıçdaroğlu'nu dilekçelerimizle şikayet edeceğiz." şeklinde cevap verdi.

Basın açıklamasının ardından Ak partililer dilekçeleri vermek için hep birlikte adliyeye girdi. CİHAN
<< Önceki Haber AK Parti Bursa teşkilatından Kıçıldaroğlu'na Cumhurbaşkanına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER