AK Parti'li adaylar Akçakale'de çiftçilerin tepkisiyle karşılaştı


Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine seçim çalışması için gelen Şanlıurfa AK Parti milletvekili adayları çiftçilerin büyük tepkisiyle karşılaştı. İstasyon caddesi üzerinde bulunan parti binası önünde otobüs üzerinde seçim propagandası yapan AK Parti'li vekiller elinde buğday başağı bulunan bir çiftçi tarafından protesto edildi. AK Partili adaylar artan tepkiler üzerine ilçeden ayrılmak zorunda kaldı. Adaylar çoğunluğu Suriyeli sığınmacılardan oluşan kalabalığa hitap etmesi dikkat çekti.

Geçen yıl ilçe genelinde 150 bin dönüm arazisi, elektriklerin kesilmesinden dolayı ekinleri kuruyan çiftçiler, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine gelen AK Parti milletvekili adaylarını protesto etti. Vatandaşlar, "Yalan söylüyorlar, suyumuz yok. Elektriklerimiz kesildi. Yollarımızı yapmadılar. Yalan söylüyorlar. Hiçbir şey yapmıyorlar. Halen elektriklerimiz kesiliyor. Çocuklarımızın rızkını yediler. Köyde içecek suyumuz yok. Olan suyumuz da tuzlu. Yani Allah'tan korkmuyorlar mı? Buraya para ile Suriyelileri getirdiler kalabalık olması için." şeklinde tepki gösterdi.

Tekerlik sandalye ile meydana gelen Mehmet Diprakuz (71) isimli engelli bir vatandaş da seçim döneminde kendisine söz verilmesine rağmen akülü araba vermediklerini belirterek, "Başka bir şey istemiyorum. Allah'tan korkmuyorlar mı? Rica ediyorum. Şarjlı bir araç istiyorum. Seydi Eyyüpoğlu yalancı, utanmaz, arlanmaz. Yüzüne karşı söyledim. Dedim sen yalan söylüyorsun." şeklinde tepkisini dile getirdi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti İl Başkanı, Şanlıurfa milletvekili adayları Akçakale'de esnafları gezerken sürekli protesto edildi. Vekil adayları artan protestolar sonunda araçlarına binerek ilçeden ayrıldı.

Ağırlıklı olarak Suriye kampından getirilen Suriyelilere hitap eden vekiller Akçakale Devlet Hastanesinin yakından açılacağını, Ceylanpınar-Akçakale arasındaki karayolunun bitirileceğini, adliye sarayı ile SGK binasının da hizmete açılacağını dile getirdiler. CİHAN
<< Önceki Haber AK Parti'li adaylar Akçakale'de çiftçilerin tepkisiyle... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER