AK Parti meclis üyesi, partisinden istifa etti

AK Parti meclis üyesi, partisinden istifa etti

Mardin'in Kızıltepe ilçesinden bir dönem AK Parti İl Genel Meclis Üyeliği, 30 Mart 2014 seçimlerinde ise Kızıltepe Belediye Meclis üyeliğine seçilen Orhan Çeçen partisinden istifa etti. Bölgenin en önemli sorunları arasında yer alan elektrik sorununun çözülmediğini dile getiren Çeçen, çiftçilerin hükümet eli ile özel şirketlere mahkûm edildiğini söyledi.

AK Parti'nin ilçede taban kaybettiğini dile getiren Çeçen, artık halkın sorun ve taleplerine cevap verilmediğini kaydetti. Çiftçinin korunmadığını aktaran Çeçen, Bakanlar Kurulu kararı ile borcu olan çiftçilerin desteklemelerine el konulacağını hatırlatarak, çiftçilerin artık DEDAŞ AŞ sahibi Abdullah Tivnikli'den icazet alır hale geldiğine dikkat çekti.

Çeçen'in istifasında belirttiği hususlar şöyle:
"1-Bölgemiz hassas bir bölgedir. Elektrik kesintileri ve haksızlıklar gün geçtikçe artmaktadır. En son yayımlanan bir genelgeyle çiftçiler tamamen şirket sahibi (Abdullah) Tivnikli'nin emrine konulmuştur. Bundan sonra desteğini almak isteyen çiftçi Tivnikli'nin kapısını çalıp icazet alması gerekmektedir. Geçmiş dönem faturalar (haksız) çözülmeden, çiftçilerimizin gelir durumları görmezden gelen uygulamaları kabul etmiyor ve bu uygulamalarını yanlış buluyorum.
2- Siyasi açıdan ilçedeki tabanımızı kaybetmiş bulunmaktayız. Vatandaşlarımızın taleplerini yerine getirmiyor ve güven kaybetmiş bulunmaktayız. Bugün itibari ile partime yukarıda yazdığım konulardan dolayı herhangi bir katkım olmayacağını düşünüyorum. Partiye zarar vermektense istifa etme seçeneğini hissediyorum." CİHAN
<< Önceki Haber AK Parti meclis üyesi, partisinden istifa etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER