AK Parti'nin mektup krizi Belçika'ya sıçradı

AK Parti'nin mektup krizi Belçika'ya sıçradı

Almanya, Fransa ve Hollanda'nın ardından AK Parti'nin seçmenlerin adreslerine gönderdiği mektuplar Belçikalı Türklerin evine de ulaştı. Başbakan Ahmet Davutoğlu imzalı mektupların Avusturya'nın Salzburg şehrinden geldiği tespit edilirken, birçok vatandaş sosyal paylaşım siteleri üzerinden rahatsızlıklarını dile getirdi.

AK Parti'nin Hollanda, Almanya ve Fransa gibi ülkelerde evlere mektup göndermesinin sebep olduğu Belçika'ya sıçradı. Mektupların gönderildiği adreslerin nereden alındığı konusunda henüz bir açıklama yapılmamış olması da vatandaşları tedirgin etti. Birçok vatandaş, kendi evlerinin adreslerini AK Parti yetkililerinin nasıl elde ettiği konusunda rahatsızlıklarını dile getirdi.

Gazeteci Fikret Aydemir, Brüksel'deki adresine gelen mektubun Avusturya'nın Salzburg şehrinden gönderildiğini aktarırken, muhtemelen elçilik veya konsolosluk yoluyla adresine ulaşıldığını belirtti. Aydemir,, "Ben hiçbir yerde AKP'ye üye olmadım, üyelik başvurusunda da bulunmadım. Normal şartlarda AKP'nin adresime ulaşması imkansız." dedi. Aydemir, "Acaba adresimi HDP ile PKK ile de paylaştılar mı?" sorusunun da kendisine sorduğunu belirtti.

Mouscroun şehrinde ikamet eden İkdamhaber Genel Yayın Müdürü Acar Yavuz da aynı mektubun evine ulaştığını aktarırken, "Kim ne hakla benim kişisel bilgilerimi verebilir? Başbakan bile olsa her eve posta göndererek oy dilenecek hale mi geldiniz? 130 bin Belçikalı Türk seçmene özel ulakla mektup gönderecek para nereden ve hangi kaynaktan karşılanmıştır? Evvela bunun hesabını verin." diyerek tepki gösterdi. CİHAN
<< Önceki Haber AK Parti'nin mektup krizi Belçika'ya sıçradı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER