AK Parti'nin tek başına iktidar olması İtalya basınında geniş yer buldu

AK Parti'nin tek başına iktidar olması İtalya basınında geniş yer buldu

Milletvekili Erken Genel Seçimleri'nde resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti'nin birinci parti olarak tek başına iktidara gelmesi İtalya basınında geniş yer buldu. Seçimleri yakından takip eden İtalya basınında Akp'nin iktidara gelişi hızlı bir şekilde duyuruldu.

İtalya basınında genel seçim yorumu "Erdoğan'ın zaferi" olarak manşetlere taşındı. Türk halkının yapılan erken seçimde yönetim hakkını AK Parti'ye verdiği kaydedildi. Seçim sonuçlarının ardından güneydoğu illerinde polis ile yerel halk arasında yaşanan olaylara yer verildi.

İtalya'nın en çok okunan gazetelerinden La Repubblica, haberi "Erdoğan'ın zaferi" manşetiyle birinci sayfadan verdi. HDP'nin barajı geçerek son anda meclise girebildiğini kaydeden haberde güneydoğu illerinde vatandaşlarla polis arasında arbede yaşandığını kaydetti.

Corriere della Sera gazetesi de haberi büyük "Erdoğan'ın zaferi, Türkiye onun" manşetiyle birinci sayfadan okuyucularına ulaştırdı. Alt başlıkta ise AK Parti'nin mecliste yeterli çoğunluğu sağlayarak iktidara geldiği fakat güneydoğu illerinde sokaklarda protestoların yaşandığı belirtildi.

Resmi haber ajansı Ansa haberi "Erdoğan'ın zaferi Kürtlerin öfkesini patlattı" şeklinde internet sitesinden duyurdu. Rainews ise yine internet sitesi üzerinden paylaştığı haberde "Türkiye'de seçimlerde zafer Erdoğan'ın" başlığının hemen altında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Herkesin seçim sonuçlarına saygı göstermesi gerek" açıklamasına yer verdi.

Il Sole 24 Ore gazetesi ise Türkiye'deki seçimlerle ilgili dikkat çeken "Çünkü Erdoğan korku oylarıyla silip süpürdü" analizi ile öne çıktı. Haberde "Erdoğan niçin kazandı?" sorusuna cevap arayan Türkiye uzmanı yazar Alberto Negri, seçimlerin arefesinde Ankara'da yaşanan bombalı saldırının, Suriyeli göçmenlerin sayısındaki önlenemez artışın 'korku oylarına' dönüştüğünü ve seçimden AKP'nin tek başına iktidar olmasına sebep olduğuna dikkat çekti.

La Stampa gazetesi de habere "Erdoğan'ın zaferi, Kürtlerin öfkesi: Barikatlar ve yangın" manşetiyle birinci sayfada yer verdi. Il Messaggero gazetesi de ilk sayfadan "Erdoğan'ın zaferi" şeklinde duyurduğu haberde "Rekor katılımın gerçekleştiği seçimde Erdoğan'ın partisi iktidarı elde etti. Kürtler protesto gösterileri düzenledi ve polisle çatıştı." ifadelerini kullandı.

L'Unita gazetesi ise "Sultan'ın zaferi ama Türkiye'yi yakıyor" şeklinde çarpıcı bir başlıkla haberi okuyucularına birinci sayfadan iletti. Il Secolo XIX gazetesinde de "Erdoğan'ın zaferinden sonra Kürtlerin ayaklanması" şeklinde birinci sayfadan verilen haberde AK Parti'nin seçimlerde birinci parti olarak çıktığı ve bunun ardından güneydoğu illerinde protesto gösterileri düzenlendiği kaydedildi. CİHAN
<< Önceki Haber AK Parti'nin tek başına iktidar olması İtalya basınında... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER