AK Parti önüne siyah çelenk bırakan kadın serbest


Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde terör olaylarına tepki için AK Parti İlçe Başkanlığı önüne siyah çelenk bıraktıktan sonra emniyet tarafından gözaltına alınan Leyla Bilen, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Artan terör olaylarını protesto eden Bilen, dün AK Parti Emirdağ İlçe Başkanlığı kapısının önüne siyah çelenk bırakmıştı. Parti binasına çelenk bıraktıktan sonra terör olaylarıyla ilgili olarak düşüncelerini açıklayan Bilen, bütün bu gelişmelerden çözüm sürecinde örgüte taviz veren AK Parti'yi sorumlu tutmuştu.

Açıklamasının ardından evine giden Bilen, AK Parti İlçe Teşkilatı'nın şikayeti üzerine gözaltına alınarak emniyette ifade verdi. Bilen, emniyetteki ifadesinin ardından savcılığa sevk edildi. Savcıya, ifade verdikten sonra serbest bırakılan Bilen, yaptığı girişimin partiler üstü olduğunu, sadece toplumda bir duyarlılık oluşturmak için yaptığını söyledi.

Kendisinin de anne olduğunu ve içinin yandığını belirten Bilen, şu ifadeleri kullandı: "İçimiz yanıyor. 2 günde polis ve asker toplam 31 tane şehit verdik. Bu nasıl bir şey ya? Anlam veremiyorum. Memleket yanıyor, birileri başka hesaplar yapıyor. 40, 50 bin insan ölmüş bu mesele için. Yanlış bir iş yaptığımı düşünmüyorum. Ben bir empati kurarak bir annenin neler yaşayabileceğini düşünerek bu tepkimi bu şekilde dile getirdim. Herkesin yapması gerekeni yaptım. Ben yıllardır muhtarlık yaptım. Bu eylemimin suç olduğunu düşünüyorum. Herkes duyarlı olsun, sesini kısmasın."

DAHA ÖNCE DE ASKERLİK ŞUBESİNE 'GÖNÜLLÜ' OLMAK İÇİN BAŞVURMUŞ

Terör olaylarına tepkisini gösterdiğini ve yapı olarak bunlara sessiz kalamadığını ifade eden Bilen, daha önce de askerlik şubesine başvurarak, 'gönüllü' olarak görev almak istediğini belirtiğini dile getirdi.

CİHAN
<< Önceki Haber AK Parti önüne siyah çelenk bırakan kadın serbest Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER