AK Parti'ye yeterli oy çıkmayan köylere yardımların kesileceği iddiası Meclis'te


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Eren Erdem, AK Parti'ye yeterli oy çıkmayan köylere yardımların kesileceği iddiasını Meclis gündemine taşıdı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi veren Erdem, "Kars'a bağlı Arpaçay ilçesinin kaymakamı Lokman Önder, geçtiğimiz günlerde ilçeye bağlı 56 köyün muhtarını toplayarak erken seçimde köylerden AKP'ye oy verilmesi hususunda telkinlerde bulunmuş, AKP'ye yeterli oy çıkmayan köyler olursa köylere yardımları ve hizmetlerin kesileceğini belirterek tehditlerde bulunmuştur." dedi.

Erdem, bu çerçevede şu soruları yöneltti: "Merkezi yönetimi temsilen bölgeye atanan mülki amirin tarafsızlık ilkesini bir yana bırakarak, ideolojik yaklaşımlar ve partizanlıkla köylüleri oy için tehdit etmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Seçim güvenliğini sağlamakla yükümlü Arpaçay Kaymakamı'na bu tutumundan sonra herhangi bir soruşturma başlatılacak mıdır? Arpaçay Kaymakamı hakkında bugüne kadar kaç soruşturma açılmıştır?

Arpaçay Kaymakamının hizmet ve yardımları keseceği tehdidi sonrası herhangi bir idari soruşturma açılacak mıdır?

Kaymakamlara ilçe ve köylerde AKP'ye oy çıkması hususunda talimat gönderilmiş midir?

İktidarınız, AKP'ye oy çıkmayan bölgelere hizmet ve yardımları kaymakamlar eliyle mi kesmektedir?

AKP'nin bölgede seçimleri birinci parti olarak kazanamaması durumunda ilgili kaymakam merkeze alınacak mıdır?" CİHAN
<< Önceki Haber AK Parti'ye yeterli oy çıkmayan köylere yardımların... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER