AK Parti'yi vekilin uslubu Meclisi gerdi


Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 20. birleşimi yoklamasız açıldı. Birleşimi Meclis Başkanvekili Pervin Buldan yönetiyor. 'Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı' ile Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu'nun görüşmelerine devam ediliyor. Tasarının 6, 7 ve 8'inci maddeleri kabul edildi ve 9'uncu madde görüşülüyor.

AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, "Geçen Mevlit Kandili'nde, o gün yine bu sıralarda konuşan değerli arkadaşımız Markar Eseyan'ın Müslümanların Mevlit Kandili'ni kutlarken, Peygamberimiz ifadesini kullanırken CHP sıralarındaki gülüşmeleri de esefle kınadığımı burada bir kez daha ifade etmek istiyorum." dedi.

Bu sözler üzerine CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Kim görmüş ya? Nereden çıkartıyorsun ya? Olmayan şeyi ne konuşuyorsun öyle ya? Ne saygısız bir tipsin böyle! Ne kadar tahrikçi bir konuşma yapıyorsun böyle. Haddini bil bakalım sen, haddini bil!" karşılığını verdi.

"CHP'nin bütün altı okunun altısı da gitmiş laiklik kalmıştı, o gün ondan da kurtuldunuz; hayırlı olsun." diyen Kavcıoğlu'nun kullandığı üslup Meclis Genel Kurulu'nda gerginliği beraberinde getirdi. CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun her seferinde çıkıp burada yalan yanlış ifadeler kullandığını iddia eden Kavcıoğlu, CHP ve MHP'ye yönelik sürekli suçlayıcı dil kullandı.

Söz alan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Burası yüce bir Meclis, burada iftiradan kaçınarak özellikle dini siyasete alet etmeden ama şerefli bir şekilde, yanlışı doğruyla birleştirerek değil… Bir iftirayı burada dile getirmek kadar alçakça bir şey olamaz. Mevlit Kandili'nde, daha burada kimse konuşmamışken Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili olarak ben Mevlit Kandili konusunda görüşlerimizi belirttim ve İslam alemine, herkese tebriklerimi ve kutlamamı sundum. Hazreti Muhammed'in doğuşunu müjdeleyen bugünün İslam alemine, Türklere, herkese, Türkiye'de yaşayan bütün yurttaşlarımıza ve dünyaya örnek olması konusunda önemli açıklamalarda bulundum. Ama bu arkadaşımız -aradan iki gün geçmiş- olmayan bir konuda bir iftirada bulunuyor. Bu iftirayı şiddetle reddediyorum, kendisine iade ediyorum. Böyle bir konu gerçekleşmemiştir, böyle bir konunun gündeme getirilmesini bugün anlamak mümkün dahi değildir. Eğer, bak, sen siyaset yapacaksan önce şuna cevap ver sayın milletvekili: Bin dört yüz yıldır… Bu ülkede ezan dinmeyecek. dedik, Diyarbakır'da Ulu Cami'de ilk defa geçen hafta cuma namazı kılınamadı biliyor musun? O senin mensup olduğun iktidar sayesinde oldu. Diyarbakır'da tam altı yüz yıllık Kurşunlu Camisi yandı, bir kova su dökemediler, bir kova su dökemediler. Yani iktidarları döneminde, mensup olduğu partinin döneminde bir camide yangın çıkacak, bir kova su dökemeyecekler, bir camide bin dört yüz yıldan bu yana, Atatürk'ten bu yana, İsmet İnönü'den bu yana kesintisiz ezan okunacak ve namaz kılınacak ama geçen hafta cuma namazı kılınamayacak, buna tek söz etmeyecek, olmayan bir konuyu iftirayla buraya getirecek, o senin haddine değil bir kere. Haddini bileceksin sen, haddini! Cumhuriyet Halk Partisine böyle sataşma sana düşmez. Haddini bil!" şeklinde konuştu.

MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta ise "Yani burada hayretler içerisindeyiz, az önce, AKP Grubu'ndan arkadaşımız ya hafıza kaybına uğramış olmalı veya ben anlamıyorum yani bu… Ama bu alışkanlık, bunu burada Maliye Bakanımız da yaptı maalesef." dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu da "Yaptığım konuşmada, özellikle bildiklerimizi paylaşalım, çünkü hepimizin memleketi, bu memleketi yöneten iktidar da memleketi hepimiz adına yönetiyor, daha iyi bir ülkede yaşayalım diye son derece naif bir dille ve sadece kanun maddelerini anlattım. Bugünkü konuşmamda sadece kanun maddelerini anlattım. Şimdi yalan yanlış diyor bir adam, anlattığım kanun maddeleri ve bu tepkiler üzerine bir mahkeme hükmünden bahsettim. İsterseniz kocaman fotoğrafını getiririm, mahkeme iddianamesi ve kararından, kadınların otele girişini ama bu olmasın diye, bunu bu kadar… Ya, olmuş bir şeyi anlatıyorum, bu Parlamento… Ve bu konuştuğum olayı 1 milyar dolara varan bir yolsuzluk üzerine anlattım ben bunu. Şimdi yalan yanlış diyor. 11. Ağır Ceza Mahkemesi, 7. Ağır Ceza Mahkemesi, mahkemeleri söylüyorum, hükmü söylüyorum, Biz yaptık diyor; hayır, onu Hanefi Avcı soruşturma yaptı, sonra Hanefi Avcı'yı soruşturma yaptı diye Ergenekon'dan içeri koydunuz. Yani bunun daha detayına girmeyeyim, sizinle alakası yok o işlerin. Şimdi, buradan bize Kanunlar Kanunu'nu okuyacak. Ya, orada bir bankanın genel müdür yardımcısı var. Bankalar Kanunu'ndan Halk Bankasının uygulamasını sorun, genel müdürün yetki limiti ne, yönetim kurulunun yetki limiti ne, hiçbir fikriniz yok konuyla alakalı. Dinlememişsiniz. Dinlemediğiniz. Ben kim oluyorum biliyor musun? Ben vicdanlı bir adamım ve ben hiçbir zaman bir muhalefet partisini ortak bir duygu üzerinden, kandil üzerinden suçlamam. Bu düzeye düşmem. Bayburt halkına yazıktır, temsil ettiğiniz halka yazıktır. Buraya bir geldiniz, kürsüye, Bayburt'u temsil ediyorsunuz, bütün Türkiye'ye sataştınız. Yazık ya, böyle milletvekilliği olmaz!" diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber AK Parti'yi vekilin uslubu Meclisi gerdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER