AK Partili başkanı, 4 HDP'li ilçeyi cezalandırmakla suçladılar


AK Partili Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 7 Haziran seçimlerinde partisinin büyük oranda oy kaybetmesine sebep olan, Kürt vatandaşların yoğun olarak yaşadığı güney ilçelerindeki bütün iş makinelerini geri çekmekle suçlanıyor. Seçim öncesi Hınıs, Karayazı, Karaçoban ve Tekman ilçelerinde Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalara son verildiği ifade ediliyor.

Hınıs Belediyesi Eş Başkanı Gülay Peker, 4 HDP'li belediyenin, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen tarafından cezalandırdığını iddia etti. Mahalli seçimlerde kendinin ve ilçelerde yaşayan tüm halkların Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e oy verdiğini ifade eden Eş Başkan Peker, "Biz büyükşehirde AK Parti'ye oy verdik ki hizmet alalım. Ama bu hizmetlerin hiçbirini alamıyoruz. 7 Haziran'dan sonra adeta cezalandırıldık. Bu yetmezmiş gibi tüm iş makineleri geri çekildi. Büyükşehir sorumlu olduğu ana artellere bile el sürmüyor. Belediyemizin paylarından yüzde 45'ini kesiyor. Ama hizmet etmiyor." dedi.

ERZURUM'A YÜRÜYECEĞİZ

Hınıs Belediyesi Eş Başkanı Gülay Peker, 110 köy muhtarını toplantıya davet ettiklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Açıkça halkımız Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen tarafından cezalandırılıyor. Muhtarlarımızı toplantıya davet ettik. Yaşadıklarımızı görüşeceğiz. Buradan çıkacak karara göre, gerekirse Erzurum'a kadar yürüyeceğiz. Sesimizi duyurana kadar ne yapmamız gerekirse onu yapacağız. Gerekirse, uğradığımız bu haksızlığı Avrupa'ya taşıyacağız. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, bizi ayırmak istiyor. Ama biz her şeye rağmen ayrılmayacağız ve birlikte yaşamaya devam edeceğiz."

Karayazı Belediye Başkanı Avukat Mehmet Sait Karabakan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in 7 Haziran seçimlerinden hemen sonra ilçedeki 8 kamyon ve 5 iş makinesini geri çektiğine dikkat çekti. Sait Karabakan, şöyle konuştu: "Seçimlerden önce Sekmen burada muhtarlarla toplantı yaptı. Tek şey söyledi muhtarlara. 'Siz bizi seversiniz, biz de sizi veriz' dedi. Şimdi bu da direk oy anlamında söylenen sözdü. Yine bir kaç muhtarı yanına çağırdı 'oy vermezseniz hizmet yapmayız' dedi. 7 Haziran seçimlerden 20 gün önce araç gönderdi yol çalışmaları için. AKP'nin Karayazı mitingine ilgi olmayınca yol işinde çalışan araçları geri çekti. Esasında biz burda HDP'yi belediyeler ilçe başkanlıklarını kazandığı günden beri AKP'nin ambargosu üzerimizde oluştu. Devletin kanunlarla vermiş olduğu yükümlülekleri siyasal malzeme haline getirip oya devşiriliyor. Ama hizmet zorunluğu yerine getirmiyor. Seçimlerden hemen sonra Büyükşehir Belediyesi 8 kamyon, 5 iş makinesini ilçeden çekti. İlçemizde kanalizasyon açığa akmakta, vatandaş sağlığı tehdit altında. Bulaşıcı tifo, dizenteri ilçemizde yaygın. Büyükşehir Belediyesi yasa gereği alt yapı hizmetlerini yerine getirmesi gerekiyor. Yeni hükümet kurulduktan sonra TBMM'de ve ilgili bakanlıklar nezdinde gerekli girimleri başlatacağız." CİHAN
<< Önceki Haber AK Partili başkanı, 4 HDP'li ilçeyi cezalandırmakla... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER