AK Partili Külünk: Kanaatim Meclis kulisleri basına açık olmalı


AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Meclis kulislerinin basına açık olması gerektiğini söyledi.

TBMM kulislerinin belli saatlerden sonra gazetecilere kapatılması ile ilgili soruları cevaplayan Külünk, "Meclis yönetiminin kararlarına saygı duyacağız. Ama bireysel kanaatim açık olmasından yana." dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde basın toplantısı düzenledi.

Bir gazetecinin, "Demokratik Toplum Kongresinin aldığı özerklik kararları ve Cumhuriyet savcılarının açtığı soruşturmalar hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna Külünk, "Cevabı millet ve devlet verir endişesi olmasın. Tarih bu milletin ve bu devlet geleneğinin nasıl cevap verdiğinin en güzel örneklemesidir. Bu milletin bu tip aymazlıklara vereceği cevap kendi tarihimizde gizlidir. Türkiye'nin partisi Teşvikiye ve Maçka arasında Teşvikiye ile Nişantası arasında eline saz alıp saz çalmakla Türkiye'nin partisi olmak Teşvikiye'de yabancılaşmış aydınlarla oturup söz sohbet etmekle olmuyor. Türkiye'nin partisi olmak bu ülkenin toprak bütünlüğü bu milletin huzuru bu milletin demokratik şartlardaki gelişmişliğinin bir parçası olmakla mümkündür. Bu millet kendisine yönelik bu tip aymazlıklara eyvallah etmemiştir, yine etmeyecektir. Bugünü anlamak isteyenler 100 yıl evvel Ermeni çeteciler üzerinden İstanbul'a karşı neler yapılmak istendiğine ve bu yapılmak istenenlerin akıl merkezinin neresi olduğunu görürse aynı fotoğrafın tekrar güncellendiğini aynı yüzyıl evvelde camiler okullar iş yerlerini Ermeni çeteciler yakıyordu. Şimdi de aralarındaki fark onlar Ermeni çeteciler bunlar da PKK terör örgütünün çeteleri. Hak ettikleri cezaları milletten ve devletten alırlar." diye cevapladı.

Başka bir gazetecinin "HDP'li vekilleri ve siyasetçileri de kast ederek mi bu ifadeyi kullandınız?" sorusuna AK Partili vekil, "Ben kimseyi kendilerini sırtlarını terör örgütlerini yasladıklarını söylemekten imtina etmeyenlerde herhalde kendilerini Kandil'le birlikte görüyorlar. Kendilerini Kandil'le ve Türkiye'nin bütünlüğüne kastetmek isteyenlerle Kürt halkının varlığına kastetmek isteyenlerle Diyarbakır Sur esnafının ekmeğiyle oynayanlarla, kazdıkları hendekte bu coğrafyada Türklerin ve Kürtlerin ortak kaderini hendekte yok etmek isteyenlerle aynı yerde görenlerin hepsinedir cevabım." diye cevap verdi.

"Meclis kulislerinin belli saatlerden sonra gazetecilere kapatılması gündemde. İdari amirlerin aralarında anlaştığı medyada yer aldı. Gerekçede milletvekillerin zaman zaman uyuduğu veya ayaklarını uzattığı görüntülerin basına yansıdığı şeklinde. Siz kulislerin gazetecilere kapatılmasını destekler misiniz?" sorusuna Metin Kulünk, "Ben hiç uyumadım hiç ayaklarımı uzatmadığım için benim için fark etmiyor. Ben açıklıktan yanayım. Ama meclisin yönetiminin kararlarına saygı duyarım. Ama bireysel kanaatim açık olmasından yana. Böyle bir gerekçenin olduğuna da inanmıyorum. Milletvekili arkadaşlarımızın uyuduğu ve ayaklarını uzattığı esaslı bir cümleyi de milletvekilliği kavramına haksızlık olarak görüyorum. Bunu bu anlamda kendi kendimize haksızlık etmeyelim lütfen. Hiçbir milletvekili arkadaşımız parlamento çalışmalarında üzerilerine düşen sorumluluğu yapmaktan kaçmamıştır. Burada biz 24 saat uykusuz çalıştığımız günleri yaşayanlardanım. Parlamentoda kulislerin kapatılması belli saatten sonra bu cümlelerin arkasına saklanılmasını doğru bulmuyorum. Bu cümlelerinde doğru olduğuna inanmıyorum ve böyle bir gerekçenin olduğuna inanmıyorum." dedi.

"Sırrı Süreyya Önder bir kaçak çay polemiğiyle gündeme geldi. Gürsel Tekin de 'başkanlık seçimi için geleceklerse Rize çayımız var' dedi. Ne söyleyeceksiniz?" sorusuna AKP'li vekil, "Biz çayımızı milletle içeriz bugüne kadar olduğu gibi. Bizim temel farkımız çayımızı kahvemizi milletle içmektir. Biz bugüne kadar çayımızı ve kahvemizi milletle içtik, çorbamızı milletle beraber kaşıkladık, çorbamızı milletle beraber kaşıklamaya devam eder, çayımızı kahvemizi simidimizi millet beraber yemeğe devam ederiz. Onlarda seyrederler milletin bu yükselişini." şeklinde cevap verdi. CİHAN
<< Önceki Haber AK Partili Külünk: Kanaatim Meclis kulisleri basına açık... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER