AK Partili vekil külliyenin tapusunu gösterdi: 14 binada ofiş işyerleri var

AK Partili vekil külliyenin tapusunu gösterdi: 14 binada ofiş işyerleri var

AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, Meclis Genel Kurulu'nda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin tapusunu gösterdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin tapusunu Meclis Genel Kurulu'nda gösteren Deligöz, "İşte tapusu burada, size göstereceğim. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin tapusu elimizdedir. Bütün kamuoyuna duyurulur. İyi bakınız. İsteyen tapu müdürlüğünden gidip alabilir. Ankara Yenimahalle, Maliye Hazinesine kayıtlı 8 katlı ofis iş yeri, 2 adet 7 katlı ofis işyeri, 3 adet 4 katlı ofis iş yeri, 2 adet 2 katlı ofis işyeri, 6 adet tek katlı ofis işyeri cumhurbaşkanlığının külliyesinin bütün işlevleri tamamlanarak iskanı alınmıştır." diye konuştu.

TBMM Genel Kurulu'nda, Dışişleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı bütçelerinin görüşülmesine başlandı. Genel Kurul, Başkanvekili Akif Hamzaçebi başkanlığında toplandı. 2016 yılı Bütçe Kanunu Tasarısı görüşmelerinin 8. turunda Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Yükseköğretim Kurulu, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı ve üniversitelerin bütçeleri de görüşülüyor.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bütçesi üzerine söz aldı. Çatısı altında bulundukları TBMM ana binasına 1961'de taşınıldığını ve o tarihten 1987'ye kadar İsmet İnönü, Süleyman Demirel ve Bülent Ecevit hükümetleri olmak üzere birçok hükümet döneminde iskan tapusu olmadığını anlatan Deligöz, "Siz muhalefetin deyimi ile 'bu kaçak binada' 26 yıl yasama faaliyetleri yapılmıştır. Ta ki, Özal'ın başbakanlığı döneminde buranın iskan tapusunu çıkarıncaya kadar." dedi.

Tapu kayıtlarında arsa, tarla ve bağ olarak gözüken ve halen iskanı olmayan muhalefetin bakış açısına göre 'kaçak olan' Çankaya Köşk'ünde Milli Şef İsmet İnönü'nün 11 Kasım 1938'den 1950'ye kadar tam 11 yıl 6 ay 11 gün cumhurbaşkanlığı yaptığını anlatan Deligöz, "İnşallah bu Çankaya Köşkü'nün tapusunu çıkarmak biz AK Parti iktidarına nasip olacaktır. Çalışmalar başlatılmıştır. Milletin adamı olan cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu Çankaya Köşkü'nü kullansaydı eminim ki, siz yine buraya da kaçak diyecektiniz. Sizin derdiniz üzüm yemek değil, bağcıyı dövmektir. Ey CHP'liler sizin gibi sol zihniyetli birkaç mimarın konuyu mahkemeye taşımasından dolayı Cumhurbaşkanı Külliyesi'nin tapusunu almak gecikmiştir." diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin tapusunu Meclis Genel Kurulu'nda gösteren Deligöz, şöyle konuştu: "İşte tapusu burada size göstereceğim. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin tapusu elimizdedir. Bütün kamuoyuna duyurulur. İyi bakınız. İsteyen tapu müdürlüğünden gidip alabilir. Ankara Yenimahalle, Maliye Hazinesine kayıtlı 8 katlı ofis iş yeri, 2 adet 7 katlı ofis işyeri, 3 adet 4 katlı ofis iş yeri, 2 adet 2 katlı ofis işyeri, 6 adet bir katlı ofis işyeri cumhurbaşkanlığının külliyesinin bütün işlemleri tamamlanarak iskanı alınmıştır." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber AK Partili vekil külliyenin tapusunu gösterdi: 14 binada... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER