AK Partililer CHP İl Başkanlığı binasının önüne siyah çelenk bıraktı


AK Parti Batman İl Teşkilat üyeleri, CHP Batman İl Başkanlığı'nın önüne siyah çelenk bırakarak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerini protesto etti.

Parti il başkanlık binasının önünde bir araya gelen AK Partili bir grup, burada Kılıçdaroğlu'nun sözlerine tepki gösterdi. AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Abdulbaki Polat, burada yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin her kesimden insanı üzdüğünü belirterek, "Ana muhalefet partisi genel başkanının bir kadına, bir anneye, bir bakana böylesine seviyesiz bir sözü söylemesi, ülkemiz ve milletimiz adına üzüntü vericidir." dedi.

Bu sözlerin kabul edilmediğini vurgulayan Polat, şöyle devam etti: "Hiçbir mazerete sığmayacak, hiçbir vicdana yakışmayacak kadar seviyesiz, aşağılık sözlerdir. Bu açıklamalar, aynı zamanda açık bir taciz ve insan hakkı ihlalidir. Bu ahlak ve edep dışı ifadelerle Sayın Bakan'ın şahsında tüm kadınlar hedef alınmaktadır. Bütün kadın derneklerine öncelikli olarak çağrımızı yapıyoruz. Siyaset yapıyorum diyerek bu kadar ağır bir hakaret yapılması hiçbir şekilde kabul edilemez. Hiçbir ideolojinin benimsemeyeceği kadar derinlikten yoksun, beyanlannı biz halk olarak kuvvetli bir şekilde kınıyor ve ayıplıyoruz."

Kılıçdaroğlu'nun, sözlerinin arksında durmasının kendilerini rahatsız ettiğini ifade eden Polat, "Kılıçdaroğlu, sarf ettiği sözden geri dönecek, kastını aşan beyanlar olduğu için özür dileyecek diye beklerken sözlerinin arkasında olduğunu açıklamış bulunuyor. Böylece kötülük kastı ile beyanda bulunduğunu itiraf etmiştir. Sarf ettiği söz; hakaret, aşağılama ve nefret içerme nedeni ile suça teşvik ettiği için cumhuriyet savcılarını soruşturma için harekete geçmeye çağırıyor, kamuoyuna açık suç duyurusunda bulunuyoruz. Tüm kadınlar ve anneler adına, bu hadsiz, haksız ve hukuksuz açıklamayı şiddetle kınıyor, tüm kamuoyunu tavır almaya davet ediyoruz." diye konuştu.

Burada yapılan açıklamanın ardından, AK Partililer ellerinde siyah çelenkle Diyarbakır Caddesi üzerinde bulunan CHP İl Başkanlığı'na yürüdü. CHP İl Başkanlığı önüne çelenk bırakan AK Partililer ile CHP'li bir kişi arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Olaya polis müdahale etti. Çelenk bırakılmasının ardından AK Partililer, CHP il binasının önünden ayrıldı.

CİHAN
<< Önceki Haber AK Partililer CHP İl Başkanlığı binasının önüne... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER