Akademisyenlerden Sedat Peker hakkında suç duyurusu


Eskişehir'de 'Barış için Akademisyenler İnisiyatifi' tarafından 'Barış metnine' imza atan 19 öğretim görevlisi, kendileri için 'Kanlarıyla boğacağız' açıklaması yapan Sedat Peker ile kendilerini hedef gösteren bazı öğretim görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Söz konusu bildiriye imza atan Anadolu ve Osmangazi Üniversitesi'nde görevli 19 Öğretim Görevlisi ve beraberindeki grup, Eskişehir Adliyesi önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. Akademisyenler adına açıklama yapan Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Uğur Kara, amaçlarının terörü desteklemek değil barışı ve antidemokratik uygulamaları dikkat çekmek olduğunu söyledi.

Barış için Akademisyenler İnisiyatifi tarafından hazırlanan metne imza attıklarını belirten Yrd. Doç. Dr. Kara, "İmzalarımız uzunca bir süredir yaşanan temel insan hakları ihlallerinin, anti-demokratik uygulamaların ve yaşanan ölümlerin son bulması amacıyla yapılan barış çağrısına destek anlamını taşımaktadır. Bu desteği vermeyi ise Türkiye halklarına karşı bir borç ve akademisyenliğin doğasında olan sorgulama ve eleştirme refleksinin gereği olarak görmekteyiz." ifadesini kullandı.

Kara, metnin kamuoyunda oluşturduğu etkiden sonra başlatılan itibarsızlaştırma ve hedef gösterme çabaları, Sedat Peker'in 'kanımızla duş olma' tehdidine kadar vardığını vurguladı. Bu tehdidin, bir hukuk devleti olduğuna hala inanmak istediğimiz ülkemizde, cezasız kalmaması umuduyla suç duyurusunda bulmaya geldiklerini belirten Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Uğur Kara, şunları kaydetti: "Bununla birlikte Osmangazi Üniversitesi Türkçüler ve Genç Atsızlar olarak adlandırılan ve Osmangazi Üniversitesi'ndeki hocalarımızı tehdit eden gruba karşı da suç duyuru yapacağız."

Açıklamasında barış çağrısını yinelediklerini vurgulayan Kara, Türkiye'nin içinde bulunduğu şiddet sarmalından bir an önce çıkılması ve barışın inşası için kendilerine düşen görevi yerine getireceklerini aktardı. Yapılan açıklamanın ardından akademisyenler ve avukatları Sedat Peker ve Osmangazi Üniversitesi Türkçüler ve Genç Atsızlar grubu üyeleri için savcılığa suç duyurusunda bulundu.
CİHAN
<< Önceki Haber Akademisyenlerden Sedat Peker hakkında suç duyurusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER