Akar yaşadığı travmatik ortam nedeniyle...
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Mayıs 30 2017
15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı'ndaki eylemlerle ilgili aralarında 'Yurtta Sulh Konseyi' üyelerinin de bulunduğu 221 sanık hakkında açılan davada, darbe girişiminin kritik isimlerinden AkP Milletvekili Şaban Dişli’nin kardeşi eski Genelkurmay Başkanlığı Stratejik Dönüşüm Dairesi Bakanı Tümgeneral Mehmet Dişli savunma yaptı.
Mehmet Dişli: Hulusi Akar yaşadığı travmatik ortam nedeniyle beni yanlış anlamış olabilir
'Darbeyi tebliğ eden' isim olmakla suçlanan Dişli, savunmasında suçlamaları kabul etmedi. İfadesinde kendisini suçlayan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar için, "Hulusi Akar yıllarca birlikte çalıştığım bir komutandır. O anki durumu en iyi kendisi bilmektedir. Yaşadığı travmatik ortam nedeniyle beni yanlış anlamış olabilir" dedi.
Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi tarafında Sincan Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi’ndeki mahkeme salonunda görülen duruşmada, darbe gecesi Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ı odasında derdest eden ekibin içinde yer aldığı iddia edilen ve Akar’la birlikte aynı helikopterle Çankaya Köşkü’ne giden eski Genelkurmay Başkanlığı Stratejik Dönüşüm Dairesi Bakanı Tümgeneral Mehmet Dişli, savunmasında 'F...' üyeliğini reddederek, "Benim üye oludum tek örgüt TSK’dır. Aksine çok uzun süredir bu örgütün hedefindeydim. Darbenin fiilen başlamasından 5 dakika sonrada karargahtan ayrılıp lojmanıma gitmiştim. Hulusi Akar’ın müsait olduğu ve beni beklediği saat 20.35’de evden ayrılarak 20.45’de karargaha geri geldim. Ardından Hulusi Akar’ın bulunduğu kata çıktım. TSK’nın yeniden yapılandırılması ile ilgili çalışmamı Cumhurbaşkanına arz etmeden önce Genelkurmay Başkanı’na bilgi sunmam ve görüşlerini almam gerekiyordu. Karargaha bu amaçla gitmiştim. Komutanın odasına gitmek isterken silahla rehin alınarak bir odaya alındım. Önüme bir boş kağıt ve kalem bıraktılar. TSK’nın yönetime el koyduğu, Yurtta Sulh Konseyinin kurulduğu, bildirinin yakında okunacağı, karşı çıkanların etkisiz hale getireceklerini, Komutanın onlarla birlikte olmasını istedikleri ve ’sizi tanır, size güvenir yoksa ikinizi de paketleyerek götüreceğiz’ dediler. Bu talepleri kartlara not ettikten sonra beni Komutanın odasına soktular. Kartlara yazılan notları Komutana okudum ama önce ciddiye almadı" diye konuştu.
Dişli, bu esnada karargahta yoğun olarak silah sesleri ge
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı2.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor3.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var4.Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenekler var, harekete geçmemiz gerekebilir'5.Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzluk iddiasıyla istifa etti
6.Skandal iddia: Diyanet 1400 TÜGVA üyesinin umre masraflarını ödedi7.Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine konuldu8.AKP'ye katılan milletvekili bu sefer Erdoğan'ın fotoğrafına asker selamı verdi9.Bunaltıcı sıkıntılar10.Kara Kuvvetleri'nde ihale soruşturması: Askerler dahil çok sayıda kişiye gözaltı!

TÜRKMEN TERZİ

ARİF ASALIOĞLU

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı

550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... ...

Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 2...

Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenek...

Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzlu...


