Akaryakıta dev zam geldi

Döviz kurlarında yaşanan düşüş sontasında yüksek kur döneminde gelen zamların geri çekilmesi beklenirken, benzinin litre fiyatına yeni bir zamn geldiği duyuruldu. Böylece söz konusu kur düşüşünün kısa süre yansıdığı fiyatlar yeniden yukarı yönlü ilerlemeye başladı.

SHABER3.COM

EPGİS, benzinin litre fiyatına bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 68 kuruş zam yapıldığını açıkladı. Zam yürürlüğe girdi.
BENZİN FİYATINDA SON DURUM

Gerçekleşen son zammın ardından benzinin litresi İstanbul’da 12.31 liraya, Ankara’da 12.37 liraya, İzmir’de ise 12.39 liraya çıktı.

Dağıtım firmalarının belirlediği fiyatlar rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösteriyor.

İNDİRİM POMPAYA YANSIMAMIŞTI

Geçen hafta benzine 1.63 TL, motorine ise 1.65 TL tutarında indirim yapılmıştı. Ancak kurdaki düşüş sonrası yapılan indirimler pompa fiyatlarına yansımamıştı.

İndirimin pompa fiyatlarına yansımayacağı belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

“Akaryakıt Ürünlerinde ÖTV Düzenlemesi. 24/12/2021 tarihinde geçerli olmak üzere Benzinde 1,63, Motorinde 1,65 TL/LT indirim gerçekleşmiştir. İndirim oranı kadar ÖTV'de artış gerçekleştiğinden pompa fiyatlarında değişiklik olmayacaktır.”
<< Önceki Haber Akaryakıta dev zam geldi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER