Akçay: Rakiplere tehdit oluşturan bir takıma dönüştük

Akçay: Rakiplere tehdit oluşturan bir takıma dönüştük

Son dönemlerde cezalı ve sakat oyuncularının fazlalığından dolayı ligde bir düşüş yaşadıklarını belirten Osmanlıspor teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay; sahada kompakt, bütün durmaya çalışan ve rakipleri için tehdit oluşturan bir takıma dönüştüklerini ifade etti. Akçay, oynayacakları Fenerbahçe maçı için ise; enerji, arzu ve fiziksel değerlerinin dikkate alınmasını istedi.

Süper Lig'e bu sezon çıkarak birbiri ardına aldığı galibiyetlerle dikkatleri üzerine çeken Osmanlıspor'da teknik direktör Mustafa Reşit Akçay, takımın durumunu değerlendirerek yarın Fenerbahçe'yle oynayacakları maçla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Bu lige yeni çıkan ve yeni kurulan bir ekip olduklarını vurgulayan tecrübeli çalıştırıcı, bu durumun takım kurgusunun oluşmasında biraz daha geç yol almalarına neden olduğunu söyledi.

Ligde yeni olmalarına rağmen geride kalan 9 haftayı dikkate aldıklarında puan sıralamasında iyi bir yerde olduklarını da belirten tecrübeli teknik adam Akçay konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Aksiliklere rağmen ilk 8 haftada iyi bir puan alarak kendimize ligde önemli bir yer edindik. Henüz alışma devresini atlatmamış olsak da tecrübelerimizle heyecan ve arzumuzu birleştirerek sahada kompakt, bütün durmaya çalışan ve rakipleri için tehdit oluşturan bir takıma dönüştüğümüzü düşünüyorum."

"RAKİPLERE BASKIYA DEVAM…"

Son dönemlerde cezalı, sakat oyuncularının fazlalığına ve bireysel hatalara dikkat çeken Akçay, "Bu aksiliklerden dolayı mağlubiyetler aldık ve düşüş yaşadık. Bizim için geçici bir dönemdir. Oyuncularımızın karakterlerine ve gücüne güveniyoruz. Fiziksel değerlerimiz, yapılan çalışmalar ve testlerde olumlu görünüyor. Teknik ve taktik verilerimiz de iyiye doğru gidiyor. Diğer yandan bireysel hata konusunda son üç maçta fazlaca hata yapmış olmamız, maçların sonuçlarını ister istemez etkiledi. Az hata yapma üzerine takım kurgusunu oluşturduğumuz vakit; rakiplerimizin üzerinde bir baskı unsuru olmaya devam edeceğiz." dedi.

Yarın kendi sahalarında oynayacakları Fenerbahçe maçıyla ilgili olarak ise tecrübeli teknik adam Akçay, "Fenerbahçe, ülkemizin güzide ve büyük camialarından birisi. Takım olarak da çok yetenekli oyunculardan kurulu bir ekip… Ama bizim de enerjimiz, arzumuz ve fiziksel değerlerimizin de dikkate alınmasını bekliyoruz. Biz de bu özelliklerimizle sahada varlığımızı hissettirmeye çalışacağız. Hak edenin kazanacağı bir maç olsun…" diyerek sözlerini tamamladı.
CİHAN
<< Önceki Haber Akçay: Rakiplere tehdit oluşturan bir takıma dönüştük Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER