Akciğer ana damarından pıhtı çıkartma görüntüsü, 40 bin hekim tarafından izlendi


Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Oğuzhan'a, dünyanın en prestijli tıp dergisi 'The New England Journal Of Medıcıne' dergisinde yayınlanarak uluslararası başarı getiren akciğer ana damarından pıhtı çıkartma görüntüsü, dünyada 39 bin 975 hekim tarafından izlendi.

Prof. Dr. Oğuzhan, konuyla ilgili açıklamasında, 77 yaşındaki bir kadın hastanın akciğer ana atardamarından mekanik yöntemle pıhtı çıkartma görüntüsünü içeren vaka sunumunun ABD'de iki asırdır yayında olan dünyanın en prestijli tıp dergisi 'The New England Journal Of Medıcıne'nde 7 Ocak 2016 tarihinde yayınlamasından sonra yurt içi ve yurt dışından halen kendisine kutlama ve tebrik mesajları gelmeye devam ettiğini söyledi.

Prof. Dr. Oğuzhan, "Çok fazla mail aldık, maillerde Erciyes Üniversitesi Ana Bilim Dalımızda çalışmak isteyen doktorlar bile oldu. Bu da bizleri bir hayli mutlu etti. Derginin web sayfasında vakamın izlenme oranını içeren bir harita yer alıyor. Bu haritaya bakıldığında dünyanın neredeyse her ülkesinden 36 bin 975 hekimin, vakamı izlediğini gördüm. Tabi ki bu durum beni bir hayli mutlu etti. Çünkü uluslararası tanınırlık açısından bu oldukça önemli. Derginin web sitesindeki haritada görüntümün izlenme oranında; ABD 13 bin 999 (yüzde 36) izleyici ile ilk sırada yer alıyor. ABD'yi 1.705 izleyici (yüzde 5) ile Türkiye takip ediyor. Üçüncü sırada 1.349 (yüzde 4) izleyici ile İtalya yer alıyor. Dördüncü sırada 1.215 (yüzde 3) ile Danimarka. Beşinci sırayı 900-1.100 arası (yüzde 3) izlenme oranıyla Japonya, Brezilya, Estonya, Fransa ve Hindistan paylaşıyor. Derginin web sitesinde yayınlanan vaka görüntülerim; Suriye, Irak gibi savaş ülkelerinin yanında Somali, Sudan, Zimbave, Burkino Faso gibi ülkelerde dahil internet bağı olan dünyanın tüm ülkelerinden izlenmiş. Yayınımın dünyaca prestijli bir dergide yayınlanması ve dünyada 39 bin 975 hekim tarafından izlenmesi hem ülkemiz adına, hem de Erciyes Üniversitesi adına sevindirici bir durum" dedi.

Geçtiğimiz 2015 yılında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servisine göğüs ağrısı, çarpıntı ve nefes darlığı şikâyetleri ile başvuran 77 yaşında bir kadın hasta akciğerinde 'pulmoner emboli' yoğun pıhtı oluşumu nedeniyle Erciyes Üniversitesi Kardiyoloji Anabilim dalı Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Oğuzhan tarafından anjiyografiye alınmış ve hastanın akciğer ana atardamarındaki pıhtının mekanik yöntemle çıkartılma görüntüleri, hastanın öyküsü ile birlikte yayınlanması için dünyanın en prestijli tıp dergisi olan The New England Journal Of Medıcıne'ne gönderilmişti.

Prof. Dr. Oğuzhan'ın gerçekleştirdiği vakanın görüntüleri, bir yıllık incelemenin ardından, uluslararası tanınırlığa sahip The New England Journal Of Medıcıne dergisinin 7 Ocak 2016 tarihli sayısında yayınlanmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Akciğer ana damarından pıhtı çıkartma görüntüsü,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER