Akdeniz Belediyesi'nden Kulak Mahallesi'ne yeni mesire alanı

Akdeniz Belediyesi'nden Kulak Mahallesi'ne yeni mesire alanı

Akdeniz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Adanalıoğlu, Kazanlı ve Huzurkent bölgelerinin ortasında yer alan yaklaşık 26 dönümlük alanı 'mesire alanı' haline getiriyor. Çeşitli bitkilerle bezenecek olan mesire alanında, narenciye başta olmak üzere farklı türde meyve ağaçları dikildi. Yürüme yollarının yer alacağı alanda kamelyalar, oturma bankları, çöp kutuları ve alan aydınlatması yapılacak. Mesire alanının bahar aylarının sonunda tamamlanıp halkın hizmetine açılması planlanıyor.

Kent merkezi ve çevre mahallelerde mevcut yeşil alan miktarını artırmayı hedefleyen Akdeniz Belediyesi, bu amaçla uygun alanlara yeni park ve yeşil alan imalatına devam ediyor. Akdeniz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, bu çerçevede Kulak Mahallesi'nde bulunan ve mülkiyeti Akdeniz Belediyesi'ne ait olan arazi üzerinde yeni bir mesire alanı inşa etmeye başladı. Adanalıoğlu, Kazanlı ve Huzurkent bölgelerinin ortasında bulunan arazide, yeni inşa edilecek mesire alanından çok sayıda yurttaşın yararlanması hedefleniyor. Her biri 13'er olmak üzere toplam 26 dönüm yüzölçümüne sahip alanda çalışmalar başladı. İlk çalışmalara Akdeniz Belediyesi Park ve Bahçelerden Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Sebahat Gençtarih Cebe, Akdeniz Kent Konseyi Eş Başkanı Canan Yüce ve Park-Bahçeler Müdürü de bizzat katılarak ağaç diktiler.

Mesire alanı yapım çalışmaları hakkında bilgi veren Akdeniz Belediyesi Eş Başkan Yardımcısı Sebahat Gençtarih Cebe, projeyle birlikte Akdeniz'e yeni bir mesire alanı kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Mesire alanının geniş bir kitleye hitap edeceğini vurgulayan Cebe, "Huzurkent ile Adanalıoğlu arasında kalan Kulak Mahallesi'ndeyiz. Bu mahallelerin yanı sıra Kazanlı'ya da hizmet verebilecek noktada olan bu alanda mesire alanı yapmaya çalışıyoruz. Alanı çok daha önceden yapmayı ve halkımızın hizmetine açmayı planlamıştık. Fakat gerek arazinin kumlu bir zemine sahip olması, gerekse iklim koşullarından ve müdürlüğümüzün yoğun çalışma planından ötürü programımıza ancak alabildik. Burasının denize yakın konumundan da yararlanarak güzel bir mesire alanı olmasını istiyoruz. Alanda hem meyve ağaçları, hem de palmiye ağacı ve çiçekli ağaçlar dikerek halkımızın severek vakit geçirebilecekleri bir yer haline getirmeyi amaçlıyoruz. Bu çalışmamızın ardından buranın canlanacağına ve hareketleneceğine inanıyoruz." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Akdeniz Belediyesi'nden Kulak Mahallesi'ne yeni mesire alanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER