Akdeniz'de facia
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Ağustos 28 2015
Paylaş
X Post
Bir umut, yeni hayatlar bulmak için konteynırlarda yolculuk yapan yüzlerce mülteci trajik bir sonla hayatlarını kaybetti.

Libya'dan İtalya'ya kaçak göçmen taşıyan bir tekne Akdeniz'de battı. Yaklaşık 400 kişi taşıdığı belirtilen teknedeki 200 göçmenin hayatını kaybettiği düşünülüyor.
Libya'nın Zuvara kasabasındaki bir güvenlik yetkilisi, Reuters'a yaptığı açıklamada, batan teknede yaklaşık 400 kişi olduğunu söyledi.




Reuters'ın haberine göre, Libya açıklarında batan tekneden şu ana kadar yaklaşık 200 kişi kurtarıldı. Çoğu Afrikalı olan bu kişilerden 147'si Trablus'un batısında yer alan Sabratha'daki bir gözaltı merkezine götürüldü.

Resmi verilere göre, bu yıl deniz yoluyla Avrupa’ya varmaya çalışan 2 bin 300'ü aşkın göçmen hayatını kaybetti.

Çarşamba günü de Libya açıklarındaki bir teknede 50'den fazla göçmenin cansız bedeni bulunmuştu. İtalyan Sahil Güvenlik sözcüsü, AB'nin sınır güvenliğinden sorumlu Frontex programına bağlı olarak İsveç bandıralı Poseidon adlı geminin yardım amaçlı tekneye yaklaştığını ve içinde cesetler bulduklarını aktarmıştı.
Hürriyet
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AİHM’den Ankara’ya tarihi OHAL soruları2.İşte Selahattin Demirtaş'ın son hali! Eşi paylaştı3.‘Yeni parti’ sorusuna İmamoğlu’ndan net mesaj: “Ya bir yol buluruz, ya bir yol yaparız”4.AİHM’den Ankara’ya tarihi OHAL soruları: KHK ihraçları ve ByLock delilleri hukuki mi?5.Altının yönü nereye? İşte detaylar!
6.Trafikte böyle hız cezası görülmedi: Yolcu uçağından bile hızlı çıktı7.Yok böyle son: İranlıların sevinçleri kursağında kaldı8.FBI, BMS Çelik yöneticisini gözaltına aldı9.Belediye kaçak yapıya göz yummuş, yangın raporu alamamasına rağmen ruhsat vermiş10.Almanya'da klima neden hâlâ lüks olarak görülüyor?

ERTUĞRUL İNCEKUL

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

CUMA KARAMAN

ABDULLAH AYMAZ

NUMAN YILMAZ YİĞİT
ÇOK OKUNAN HABERLER












