Akgündüz'e intihal suçlaması

"Eski hükümetler millet malının % 80'ini, AKP % 20'sini yedi" şeklindeki paylaşımıyla tartışmalara sebep olan Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, şimdi de intihal suçlamasıyla karşı karşıya.

Akgündüz'e intihal suçlaması

BBC Turk'un haberine göre, Hollanda'nın etkin gazetelerinden Volkskrant'a konuşan bilim insanları, Rotterdam İslam Üniversitesi (IUR) Rektörü Akgündüz'ün çalışmalarında yüzlerce paragraflık bilgiyi kaynak göstermeden, kendisi yazmış gibi kullandığını iddia etti.

Bilim insanlarına göre Akgündüz'ün yaptığı intihal felaket boyutlarında.

Bilimde başka birinin yazdığını kendisine aitmiş gibi göstermenin "ölümcül günah" olduğu belirtilen haberde Akgündüz intihale 1988'de yazdığı tezle başladığı iddia edildi.

Gazeteye konuşan bir tarihçiye göre Akgündüz, şu anki unvanını "akademik torpil ve onu koruyan beyler sayesinde" elde etti.
Hollanda gazetesinin görüşlerine başvurduğu yazar Emrah Cilasun, Akgündüz'ün Said Nursi konusundaki çalışmasında, kendisine ait olmayan bir çalışmadan, paragraflar hatta sayfalar yazdığını savunuyor.

Cilasun, "Profesör ünvanı taşıyan bir kişi ile ilgili bu tür örnekler çok fazla, bu çok kötü" diyor.

Sabancı Üniversitesi'nden Hakan Erdem, Akgündüz'ün intihal yaptığının bilindiğini ve bunun kanıtlandığını söylüyor.

Türk Tarih Kurumu eski başkanı Ali Birinci de, IUR Rektörü'nün yaptığı intihalin "felaket boyutunda" olduğunu savunuyor.

Leiden Üniversitesi öğretim üyelerinden Türkolog Eric - Jan Zurcher, Akgündüz'ün çalışmalarına aldığı kimi paragrafların, başkalarına ait eserlerle birebir aynı olduğunu iddia ediyor.

Hollandalı profesör, "Paragraflar, o kadar benzer ki, bunu Akgündüz'ün yazdığını söylemek zor" diyor.

Söz konusu bilim insanları, Akgündüz'ün akademik ahlakı çok fazla ciddiye almadığına dair güçlü belirtiler bulunduğunu savundu.

Rotterdam İslam Üniversitesi Üniversitesi, Volkskrant'ın sorusu üzerine intihal iddialarını araştırmak üzere geçen hafta bir komisyon kurulduğunu açıkladı.

Gazeteye göre, komisyonun başkanlığına "Akgündüz'ün sağ kolu" olan IUR Sözcüsü Ertuğrul Gökçekuyu getirildi.
Komisyon, "intihal iddialarının gerçek dışı olduğu" yönünde geçici bir karar bile aldı.

Ahmet Akgündüz ise iddiaları reddetti. Akgündüz, iddiaların Ermeni ve PKK yandaşı tezviratçıların işi olduğunu öne sürdü.





"ESKİ HÜKÜMETLER %80 YİYORDU, AKP% 20 YEDİ"

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akgündüz sosyal medya hesabından yayınladığı bir mesajında AKP'yi övmek isterken "Milletin malının sadece yüzde 20'sini yemişler" ifadelerini kullanmıştı.

Akgündüz mesajında, "Eski hükümetler, milletin malının % 80'ini yiyorlar ve kalan % 20 ise yol parasına bile yetmiyordu. Tayyip Beyin hükümetleri ve bürokratları ise, % 20'ini yediler; ancak % 80'ini millete harcadılar." diye yazınca sosyal medyada büyük tepki toplamıştı.

BBC TÜRKÇE
<< Önceki Haber Akgündüz'e intihal suçlaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER