Akıl alır gibi değil

Görme engellilerin hayatını kolaylaştırmak için cadde ve sokaklara döşenen sarı renkli kabartmalı şeritler, çoğu zaman daha büyük engellere davetiye hazırlıyor.

Akıl alır gibi değil

Gaziantep'te şeridin geçtiği güzergaha durak konulunca, engelliler zor anlar yaşadı. Sosyal medyada, engelli vatandaşlar için yapılan sarı şeritlerin ihlaline ilişkin çok sayıda görsel dikkat çekiyor. Kimisi bu bölgelere araçlarını park edip duyarsız davranırken, kimisi de düz yol olması gereken güzergaha koydukları malzemelerle engellilere zor anlar yaşatıyor. Gaziantep Seyrantepe mahallesinde, Büyükşehir Belediyesi ile özel halk otobüslerinin yolcu aldığı durağın sarı şeridin geçtiği noktaya yapıldığı görüldü. Kazaya davetiye çıkarabilecek görüntüye vatandaşlar da tepki gösterdi. 


Yunus Cengiz isimli vatandaş, “Engeli olmayan insan engellinin halinden anlamaz' derler. Çizgiler insanların yürüyüşünü kolaylaştırmak için yapılmış. Burada da böyle bir durak olursa o insan kör noktaya düşecek. Burası da hareketli bir cadde. Araç geçiyor, otobüsler geçiyor. İcabında o adamı gerçekten görüyor zannederek kazaya sebebiyet verebiliriz. Onun için bu durak kaldırılmalı.” dedi. 



Görme yetisinde zayıflık bulunan Sinan Carav isimli lise öğrencisi de “Burası engelli yolu. Görme engelli arkadaşların durağa çarpma sorunu olabiliyor. Sakatlanma olasılıkları var. Bence yanlış bir şey. Benim görmem de sorun var ama az da olsa görebiliyorum. Hiç göremeyen arkadaşlar için büyük sorun. Bunun düzelmesini istiyorum.” diye konuştu. 


<< Önceki Haber Akıl alır gibi değil Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER