Akın İpek: Hacı annemin nerede kalacağı kayyımı ne ilgilendirir?


Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek, "Hacı annemin 40 yıldır konutunda mı ya da ikametgahında mı kalacağı kayyım Hasan Ölçer'i ne ilgilendirir?" diye sordu.

Akın İpek, Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Kayyımın şirketlere geçici olarak atandığını hatırlatan İpek, kayyım Hasan Ölçer'in Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'a söylediği 'Biz Melek İpek'in Oran'daki rezidansta kalmasını engellemiyoruz' sözlerine cevap verdi.

"Hacı annemin 40 yıldır konutunda mı ya da ikametgahında mı kalacağı kayyım Hasan Ölçer'i ne ilgilendirir?" diye soran Akın İpek, "Ben hukuka güvendiğim için aileye ait bütün konutları aile şirketinin üzerine yaptım." ifadelerini kullandı.

Holding'in yüzde 100 aileye ait bir şirket olduğunun altını çizen İpek, bu varlıkların nasıl kullanılacağına da sahiplerin karar vereceğini belirtti. Şirketlere el konulmadığının altını çizen Akın İpek, "Kayyım şirketlerin sahibi veya sahiplerinin atadığı yönetici değil. Tek görevi eğer bir suç var ise bunun işlenmesine mani olmak."

İpek'in Twitter'dan paylaştığı açıklaması şöyle: "Hiç arzu etmesem de Ahmet Hakan beyin köşesinde yer aldığı için mecburen tekrarlıyorum. Koza İpek grubu, bir kamu kurumu ya da kamu ortaklığı değil. Koza İpek Holding yüzde yüz İpek ailesine ait özel şirket, Gruba ait, tüm para ve varlıklar da sahiplerine ait. Bu varlıkların nasıl kullanılacağına sahipleri karar verir. Gerekçeleri ortadan kalkmış bir soruşturma kapsamında şirketlere geçici kamu görevi olarak kayyım atandı, şirketlere el konmadı.

Kayyım şirketlerin sahibi ve sahiplerinin atadığı yönetici değil. Tek görevi eğer bir suç varsa bunun işlenmesine mani olmak. Şirketin hiçbir borcu olmadığı gibi kasası da dolu. Ben hukuka güvendiğim için ailenin kullandığı konutları aileye ait şirketin üstüne yapmışım. Hacı annemin 40 yıllık konutunda mı yoksa ikametgahında mı kalacağı Kayyım Hasan Ölçer'i ne ilgilendirir. Kimi ne ilgilendirir. Kime ne faydası ya da zararı var? Buna karar vermeye sahibinden başka kimsenin hakkı yok. Kayyımın görevi değil, soruşturma ile de alakası yok. Sadece anlamsız bir eziyet. Birde utanmadan, ailenin şirketlerinden sanki kendi malı imiş gibi bahsedip duruyor. İnsan biraz utanır. Bir yıllık hesap dönemi kayyımların nezaretinde bitti, halen ailenin evleri saçmalığını dinliyoruz. Kara para yok, harcandığı yer belirsiz para yok, başka bir kişiyi ya da grubu finansman falan da yok. Açıkça ve tekrar ortaya çıktı. Esas soru şu: Kayyım halen neden Koza İpek grubunda ve ne yapıyor?"
CİHAN
<< Önceki Haber Akın İpek: Hacı annemin nerede kalacağı kayyımı ne... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER