Akın İpek: Kayyım, maaşı dışında şirketten şahsi menfaat sağlayamaz


Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek, İpek, şirketlerine atanan kayyımların keyfi uygulamalarına tepki gösterdi. İpek, "Kayyım maaşı dışında şirketten hiç bir şahsi menfaat sağlayamaz." dedi.

Akın İpek, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şirketlerine atanan kayyımların yönetim kurulu olmadığını, sadece mahkemece atanmış müfettişler olduğunu ifade etti.

İpek'in konuyla ilgili tweetleri şöyle: "Kayyım mahkemenin atamış oldugu müfettiştir. Yönetim kurulu değil. Mahkeme yol, barınma masrafları için maaş belirler. Mahkemenin atamış olduğu kayyım maaşı dışında şirketten hiç bir şahsi menfaat sağlayamaz. Kayyım sayısı düştü, şirket menfaatlerini koruyacak personel işten çıkarılıyor. Şirketler korumasız. Her türlü şahsi cıkar ve menfaat sağlamaya açık hale geldi. Kayyımların gözü makam arabalarında imiş. Kayyım sayısı azalır azalmaz savcının men etmesine rağmen ilk işleri arabaları almak. Sayın savcılar kayyımlara mahkemenin atamış olduğu müfettiş olduklarını yol ve barınma için maaş aldıklarını lütfen hatırlatınız. Yoksa, kendilerinin yüksek deha ve birikimlerinden istifade edilmek üzere istihdam edildiklerini sanacaklar."




CİHAN
<< Önceki Haber Akın İpek: Kayyım, maaşı dışında şirketten şahsi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER