Akın İpek tek tek cevapladı

Akın İpek, Sermaye Piyasası Kurulu'nun, kardeşi Tekin İpek'in de tutuklanmasına neden olan son bir ayda yaptığı 4 suç duyurusunu tek tek cevapladı.

Akın İpek tek tek cevapladı

Suç Duyurusu: Neden yurt dışında şirket kurdun? Neden kontrol sende?

Cevabım; Yurt içinde çalışmamıza imkan bırakmadılar, en küçük iznimi bile alamaz oldum. Dev ekibim ve risk sermayem var. Atıl bırakacak halim yoktu. Kontrol tabi ki bende, bu şirketi ben kurdum başka kimde olmalıydı?

Suç Duyurusu: Neden fazla bağış yaptın emsallerine göre fazla?

Cevabım; Biz ciromuzun yaklaşık yüzde 60'ını kâr ediyoruz. Her yıl büyüklüğümüz yüzde 2'si kadar bağış yapıyoruz. Hepsi resmi ve kamu kurumlarına. Özel şirketlerin genel kurulları bu konuda tek yetkilidir. Büyüme hızı kâr marjı oranı olarak Koza Altın'ın emsali de yoktur.

Suç Duyurusu: Yönetim kuruluna sağlanan menfaatler yüksek?

Cevabım; Yönetim Kurulu'nun aldığı maaşlar atanan kayyımlardan azdır. Yönetim kurulu üyelerine sadece şirket kâr elde eder ise ettiği kârdan yüzde 2 kâr payı dağıtılması 8 yıldır genel kurul kararı ile alınıp ilan ediliyor. Tüm yasal mevzuata ve SPK'nın belirlediği tebliğ sınırlarının altındadır. Yasal düzenleme var iken emsal aranması akla ve hukuka aykırı.

Suç Duyurusu: Himmetdede madeni inşaatı ihalesi usulsüz yapıldı?

Cevabım; Himmetdede madeninin ihalesi iki temel unsuru dayanıyor. Proje bedeli ve ihalenin adil, makul değerde olup olmadığı, proje bedeli uluslararası bağımsız kuruluşlar tarafından 500 sayfalık rapor ile belirlendi. İhale bittikten sonra makul ve adil olduğu SPK yetkilileri tarafından 245 sayfalık rapor ile onaylandı. İhale bundan sonra verildi. Koza grubundan hiç kimsenin dahli ve müdahalesi yoktur. Sorun ihale bedelinde değil. Alınamayan izinler sebebiyle inşaatın bitirilememesinde, iki şirket arasında hukuki ihtilaf var. Konu bundan ibaret.

Özgür Düşünce
<< Önceki Haber Akın İpek tek tek cevapladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER