Akın İpek'in kardeşini tutukladılar

İstanbul'da gözaltına alınan işadamı Akın İpek'in kardeşi Cafer Tekin İpek, tutuklanma istemiyle çıkarıldığı Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandı.

Melek İpek ve yakınlarını ite kaka dışarı çıkardılar

Cafer Tekin İpek, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasa Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu’nun talimatı üzerine İstanbul’da gözaltına alındı. İstanbul’dan Ankara’ya getirilen İpek, savcı Musa Yücel’e ifade verdi. İpek, ifadesinin ardından 'silahlı terör örgütüne üye olma ve Sermaye Piyasaları Kanunu’na aykırılık'tan tutuklanma istemi ile Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. 

Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliği, İpek’in tutuklanmasına karar verdi. 

İpek hakkındaki gözaltı kararının ise Sermaye Piyasası Genel Kurulu tarafından hazırlanan 4 ayrı rapor için yapılan 4 ayrı suç duyurusu üzerine çıkartıldığı belirtildi. Cafer Tekin İpek’in Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Koza-İpek soruşturması kapsamında adli kontrol kararının bulunduğu öğrenildi.


MELEK İPEK HASTANEYE KALDIRILDI


Öte yandan Akın İpek'in annesi Melek İpek, tutuklama kararını duyduktan sonra adliyede fenalık geçirdi. Hastaneye kaldırıldı.






AKIN İPEK: ANNEMİN KALBİ SÖKÜLMÜŞTÜR


Akın İpek Twitter'dan yaptığı açıklamada tutuklama kararına sert tepki gösterdi ve şu ifadeleri kullandı: Hiç bir suçu olmayan bir çocuğu, kardeşim Tekin İpek i tutukladılar.  İpek ailesi olarak dostlarımızdan dua bekliyoruz. Annemin kalbi sökülmüştür. Allah ın cc yardımı ne zamandır demiyorum. Biliyorum yakındır."












<< Önceki Haber Akın İpek'in kardeşini tutukladılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER