Akın İpek'ten iftiralara bir yalanlama daha

Okuma Süresi 2 dkYayınlanma Cuma, Eylül 25 2015
Akın İpek, bazı basın yayın organlarında yer alan yalan haberlere cevap verdi.
Akın İpek'ten iftiralara bir yalanlama daha
Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek, bazı basın yayın organlarında yer alan İpek Enerji ile ilgili yalan haberlere cevap verdi.

İşte o açıklama:

Bazı basın organlarında şirketimizin işletmekte olduğu petrol kuyularına ilişkin kamuoyunu yanıltıcı, gerçeği yansıtmayan yorumlara yer verilmiştir.
 
Sayın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Ali Rıza Alaboyun yanlış bilgilendiriliyor. Şirketimize haksızlık, kamuoyuna da yanlış açıklamalar yapıyor.
 
Doğru bilgi şöyledir:
 
Şirketimizde daha önce çalışmış olan ve halen çalışan tüm personel tamamen yasal mevzuata uygun olarak istihdam edilmektedir. Resmi kayıtlara SGK’dan ulaşılabilir.

Şirketimiz petrol arama ruhsatlarını PİGM’den aldıktan sonra ruhsat sınırımız içerisinde kalan ve daha önceden farklı şirketler tarafından yapılmış olan sismik verileri TPAO’dan ücreti mukabilinde, PARASINI ÖDEYEREK satın almıştır.

Bu veriler yıllardır TPAO’nun arşivinde bulunduğu halde hiçbir şekilde kendileri tarafından bu ruhsatta sondaj çalışması yapmamışlardır.

Ruhsat İpek Enerji’ye geçtiğinde yoğun-özverili çalışmalar sonucunda sondaj yerleri belirlenmiştir.

İpek Enerji olarak İpek Koza 1 kuyumuz 31.10.2012 tarihinde başlanmıştır.
 
Adı geçen Yemişlik 3 kuyusu farklı bir jeolojik yapıda bulunmaktadır.
 
“İpek Koza” isimli kuyularımızın sondajı yapıldığı tarihlerde 6326 Sayılı Petrol Kanunu yürürlükte idi. Bu tarihte mesafe sınırlaması yoktur.
 
ŞİRKETİMİZ, YÜRÜRLÜKTE OLAN KANUNLARA UYMAYAN HİÇBİR FAALİYETTE KESİNLİKLE BULUNMAMIŞTIR .

Faaliyette bulunduğumuz arama kuyularımızın tamamı; hem başlangıç hem de bitiş koordinatı olarak, kanunlar çerçevesinde kendi ruhsat sınırlarımız içerisinde açılmıştır

Bu haberler de ilginizi çekebilir