Akıncı: Gerçek anlamda bir barış suyunu konuşuyoruz


KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, "Kıbrıs'ın suyu güneyle de paylaşabilir. Gerçek anlamda bir barış suyunu konuştuğumuzu ben de teyit etmek isterim." dedi.

Akınca, Mersin'in Anamur ilçesinde ilçe stadyumu yanındaki alanda düzenlenen Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi'nin açılış töreninde konuştu.

"Türkiye'ye baktığımızda hangi renkten, partiden olursanız olun hepinizi bir ve bütün olarak görüyor, kucaklıyoruz." diyen Akıncı, Ankara'daki terör saldırısına değinerek, "Sizlerle beraber biz de ağladık. 'Eğer Ankara ağlıyorsa Lefkoşa gülemez' dedik. Temenni ederim ki bir daha o korkunç olaylar bu ülkede yaşanmasın. Bu güzel ülke huzura ve barışa, istikrara kavuşsun. En büyük temennim budur." diye konuştu.

Akıncı, şunları söyledi: "Bir hafta önce kederi paylaştık birlikte, şimdi bir büyük sevinci paylaşıyoruz. Küresel ısınmanın yaşandığı günümüzde su, petrolden daha önemli hale geldi. Türkiye'den akacak bu su Kıbrıs'ın üretimini artıracak. Sarı olan rengimizi gerçek anlamda yeşil adaya döndürecek. Bu sadece üretimi değil, KKTC'nin kalkınmasını da getirecek. Böylesi bir gelişme elbette Kıbrıs'ta kendi ayakları üzerinde durabilen KKTC'nin yaratılması demektir. Gelecekte Avrupa'nın içinde daha çok yarışabilecektir. Yeni bir teknoloji ile ilk defa böylesi bir proje gerçekleşiyor. Sürdürebilirliği çok önemlidir. Doğu Akdeniz'de doğalgaz, su, elektrik bütün bunları tüm taraflara kazanç sağladığını şimdiden görebiliyorum. Kıbrıs'ın güneyindeki doğalgaz yatakları sadece Rumlara ait değil. Orada bizim de hakkımız var. Bir enerji koridoruyla o doğalgazın Türkiye üzerinden Avrupa'ya gönderilmesi en akılcı yoldur. Kıbrıs'ın suyu güneyle de paylaşabilir. Gerçek anlamda bir barış suyunu konuştuğumuzu ben de teyit etmek isterim."

Akıncı, "Bu projeye büyük emek, büyük takip ve ilgisini esirgemeyen sayın Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Onun bu konuda gösterdiği irade olmasa belki hala daha bu konuda bir sonuç almış olmazdık. Onun bu kararlığı ve katkısını söylemek benim vicdan borcumdur." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Akıncı: Gerçek anlamda bir barış suyunu konuşuyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER