'Akla da vicdana da sığmaz'

Hizmet Hareketi’ni, terör örgütü PKK ile işbirliği içinde gösterme çabalarına tepkiler büyüyor. Hükümetin düşman gördüğü kesimleri terörist ilan ettiğini belirten Mazlumder eski başkanı Faruk Gergerlioğlu, “Cemaat ile PKK arasında ilişki olduğunu söylemek akla da mantığa da sığmaz.” dedi.

'Akla da vicdana da sığmaz'

İnsan Hakları ve Mazlumları İçin Dayanışma Derneği (Mazlumder) eski Ömer Faruk Gergerlioğlu, hizmet hareketiyle terör örgütü PKK’yı işbirliği içinde gösterme çabalarına sert tepki gösterdi. Bir algı operasyonu yürütüldüğünü belirterek, “İddialar akla da mantığa da vicdana da sığmaz.” ifadesini kullandı.

Hükumetin düşman gördüğü kesimleri terörist ilan etmesinin son zamanlarda yaygınlaştırdığını anlatan Mazlumder eski başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu, iktidarın yere ve zamana göre tavır değiştirdiğini öne sürdü. Gergerlioğlu, şunları kaydetti; “Bir müddettir bazı  senaryoların planlandığı ortada. Sevmediğiniz birilerini terörist ilan etmek, bunların arasında ilişki olduğunu söylemek, şeytanlaştırmak son derece olumsuz ve kötü bir tavır. Çözüm sürecindeyken durum farklıydı. Bugünkünün aksine çok ileri düzeyde Öcalan’ı övücü sözler söyleniyordu. Ama şimdi tam tersine savaş baltaları çıkarılmış durumda. Yere ve zamana göre tavır değiştirmemek lazım.”

Gergerlioğlu, ülkenin devasa sorunlarını çözmeden iki farklı düşüneni birbirine tokuşturarak yeni bir savaş ortamı oluşturmaya çalışmanın üzücü olduğunu kaydetti. Devasa sorunlarını halledemeyen bir Türkiye’de iktidarın düşman olarak gördüklerini birbirine tokuşturarak sorunları çözemeyeceğini ifade etti.

HABERLER BİR KURGU
Cemaat ile terör örgütü PKK’yı ilişkilendirme gayretlerinin kurgu olduğunun altını çizerek şöyle devam etti: “Genel olarak bir şeytanlaştırma olduğu, tüm düşman görülenlerin birbiriyle ilişkili olduğunu ilan etmenin var olduğunu biliyoruz. Daha önce de dile getirilen kokteyl terör tabirini unutmadık. Hatırlarsınız Ankara Garı önündeki patlamada da en olmayacak yapılar bir arada gibi gösterilmişti. Ankara Garı patlamasında IŞİD ile PKK’nın ortak yaptığı iddia edilmişti seçim öncesi. Şimdi de cemaat ile PKK arasındaki ilişki olduğu iddiası var ki akla mantığa sığmayacak bir şey. Ama elindeki medya gücüyle bunu halka bombalıyor. Kendine düşman olarak gördüklerini bir arada göstermekten büyük rant elde eden iktidar, ‘tüm düşmanlar bize karşı bir arada’ kanaatini topluma pompaladı.”

SİLAHSIZ  İNSANLARI  TERÖRİST İLAN ETTİLER
Siyasi iktidarın silahsız masum kişileri terörist ilan ettiğine dikkat çeken Gergerlioğlu, şunları söyledi: “Seçim sonuçlarında bunu gördük. İktidara göre bir terör örgütü tanımı yapılmış durumda biliyorsunuz. Bu tanımla silahlı silahsız tüm düşman yapıları terör örgütü olarak ilan ediyor. Bu düşman gördüklerini de birbirine katıp karıştırıyor. İnsanlara böyle bir kokteyl düşman olarak göstermek. Ben PKK ile hizmet hareketinin işbirliği içinde olabileceğini kesinlikle düşünmüyorum. Hükumetin bir algı oluşturmak için yaptığı bir çalışma bu.”

Yarına Bakış
<< Önceki Haber 'Akla da vicdana da sığmaz' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER