Akla ziyan sorulara devam...
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Nisan 27 2016
Koza-İpek Holding Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Tekin İpek adli kontrol altında olmasına rağmen tutuklandı. İpek’e mahkemede neden üniversite kurdunuz?, grup olarak emsallerinize göre neden fazla bağış yaptınız? gibi akla ziyan sorular yöneltildi.
Koza-İpek Medya’ya hukuksuz bir şekilde el konulmasından sonra şimdide hayırsever işadamı Akın İpek’in kardeşi, İpek Holding’in Yönetim Kurulu üyesi Tekin İpek tutuklandı. Tekin İpek uzun süredir başka bir sorgulamadan dolayı adli kontrol altında olmasına ve yükümlülüklerine uymasına rağmen tutuklandı.
Tekin İpek’e sorgu esnasında yöneltilen sorular olayın hukuksuzluğunu ortaya koydu. Tekin İpek, “Hangi amaçla televizyon kanalları, gazeteler ve üniversite kurdunuz? Şirketleriniz neden yüksek bağışlarda bulundu? Herhangi bir sendika, dernek üyeliğiniz var mı? ” gibi tuhaf sorular neticesinde nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi Mustafa Çorumlu tarafından tutuklandı. Ayrıca İpek’e kayyım tarafından batırılan İpek Medya Grubu’nun maddi zararlarını niçin karşıladığı da soruldu. Tutuklama kararında taraflı hazırlanmış bilir kişi raporu ve SPK tarafından 21 Nisan tarihinde yapılan suç duyurusu gerekçe gösterildi. Tekin İpek uzun süredir başka bir sorgulamadan adli kontrol altında olmasına ve adli kontrol yükümlülüklerine uymasına ve kalp hastası olmasına rağmen tutuklandı.
Kayyımların batırdığı İpek Medya da soruldu
İpek’e sorguda, ‘Herhangi bir sendika, dernek, sivil toplum örgütü vb. kuruluşlara üyeliğiniz var mı?’, ‘Fetullah Gülen’i tanır mısınız?’, ‘Yakın aile bireylerinizden Gülen ile irtibatlı kimse var mı?’, ‘Üniversite kurmak için kimseden talimat aldınız mı? Üniversiteyi hangi amaçla kurdunuz?’ gibi sorular yöneltildi.
Gülen ile bir kez kalabalık bir heyet ile görüştüklerini belirten İpek, haricinde bir temasları olmadığını, üniversiteyi de Türk milletine faydalı bireyler yetiştirmek olduğunu kaydetti. Kimseden emir almadıklarını da kaydeden başarılı işadamı, “Babamın vefatı nedeniyle ailemizin adına bir üniversite kurmak istedik.” dedi.
Koza Grubu şirketlerinin neden ‘sürekli ve emsallerine göre daha fazla’ oranda bağış yaptığı sorulan İpek, yaptıkları bağışların SPK tarafında
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Aile birleşimi vizesinde Türkler Almanya'da ilk sırada2.12 yaşındaki çocuk, okul müdürünü gözünü kırpmadan vurdu! İşte o kare...3.Özel'e Meriç tepkisi artıyor: '15 Temmuz militanlığına soyunmuş'4.Moskova bambalı saldırıyla sarsıldı: Rus general hayatını kaybetti5.Ünlüleri sarsan uyuşturucu skandalına Okan Buruk'un da adı karıştı! Savcılıktan açıklama geldi
6.Altın yüzde 67,5'lik artışla rekor kırdı7.Vekiller birbirine girdi, Meclis ringe döndü8.72 kilo altın nerede? CHP'li Murat Emir belgeleriyle paylaştı!9.Trump özel elçi atadı, Grönland krizinde tansiyon yükseldi!10.Uyuşturucu soruşturması: Mal varlığına el konulan iş adamının şöförü herşeyi anlattı!

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

Aile birleşimi vizesinde Türkler Almanya'da ilk sı...

12 yaşındaki çocuk, okul müdürünü gözünü kırpmadan...

Özel'e Meriç tepkisi artıyor: '15 Temmuz militanlı...

Moskova bambalı saldırıyla sarsıldı: Rus general h...

Ünlüleri sarsan uyuşturucu skandalına Okan Buruk'u...


