Akla ziyan sorulara devam...

Koza-İpek Holding Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Tekin İpek adli kontrol altında olmasına rağmen tutuklandı. İpek’e mahkemede neden üniversite kurdunuz?, grup olarak emsallerinize göre neden fazla bağış yaptınız? gibi akla ziyan sorular yöneltildi.

Polisler, kapıyı kırarak Koza İpek binasına girdi

Koza-İpek Medya’ya hukuksuz bir şekilde el konulmasından sonra şimdide hayırsever işadamı Akın İpek’in kardeşi, İpek Holding’in Yönetim Kurulu üyesi Tekin İpek tutuklandı. Tekin İpek uzun süredir başka bir sorgulamadan dolayı adli kontrol altında olmasına ve yükümlülüklerine uymasına rağmen tutuklandı.

Tekin İpek’e sorgu esnasında yöneltilen sorular olayın hukuksuzluğunu ortaya koydu. Tekin İpek, “Hangi amaçla televizyon kanalları, gazeteler ve üniversite kurdunuz? Şirketleriniz neden yüksek bağışlarda bulundu? Herhangi bir sendika, dernek üyeliğiniz var mı? ” gibi tuhaf sorular neticesinde nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi Mustafa Çorumlu tarafından tutuklandı. Ayrıca İpek’e kayyım tarafından batırılan İpek Medya Grubu’nun maddi zararlarını niçin karşıladığı da soruldu. Tutuklama kararında taraflı hazırlanmış bilir kişi raporu ve SPK tarafından 21 Nisan tarihinde yapılan suç duyurusu gerekçe gösterildi. Tekin İpek uzun süredir başka bir sorgulamadan adli kontrol altında olmasına ve adli kontrol yükümlülüklerine uymasına ve kalp hastası olmasına rağmen tutuklandı.

Kayyımların batırdığı İpek Medya da soruldu

İpek’e sorguda, ‘Herhangi bir sendika, dernek, sivil toplum örgütü vb. kuruluşlara üyeliğiniz var mı?’, ‘Fetullah Gülen’i tanır mısınız?’, ‘Yakın aile bireylerinizden Gülen ile irtibatlı kimse var mı?’, ‘Üniversite kurmak için kimseden talimat aldınız mı? Üniversiteyi hangi amaçla kurdunuz?’ gibi sorular yöneltildi.

Gülen ile bir kez kalabalık bir heyet ile görüştüklerini belirten İpek, haricinde bir temasları olmadığını, üniversiteyi de Türk milletine faydalı bireyler yetiştirmek olduğunu kaydetti. Kimseden emir almadıklarını da kaydeden başarılı işadamı, “Babamın vefatı nedeniyle ailemizin adına bir üniversite kurmak istedik.” dedi.

Koza Grubu şirketlerinin neden ‘sürekli ve emsallerine göre daha fazla’ oranda bağış yaptığı sorulan İpek, yaptıkları bağışların SPK tarafından halka açık şirketler için belirlenen tebliğ ve yönetmeliklere uygun olduğunu ve bağış kararlarını yönetim kurulu kararı ile aldıklarını kaydetti. İpek’e ayrıca kayyımlar tarafından batırılan İpek Medya Grubunun 353 milyon TL zarar ettiği ve bu zarara niçin katlanıldığı da soruldu.

Acele ile tutuklandı

İpek, 21 Nisan tarihinde SPK tarafından hazırlanan bir suç duyurusu sonrasında birkaç gün içerisinde İstanbul’da gözaltına alınarak apar topar Ankara’ya getirildi ve nöbetçi hakimlik tarafından süratle tutuklandı. Koza Grubu hakkında SPK tarafından hazırlanan eski raporlarda herhangi bir negatif durum belirtilmezken, son hazırlanan suç duyurusundaki iddiaların da gerçeği yansıtmadığı Akın İpek ve Tekin İpek tarafından duyuruldu. Ayrıca İpek’in avukatları tarafından SPK raporları hakkında İdari mahkemelerde devam eden iptal davalarınının sonuçlarının beklenmesi ve İpek’in kalp rahatsızlığı nedeniyle tutuksuz yargılanması talep edildi. Fakat avukatların bu talepleri 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından reddedildi. Böylelikle Tekin İpek, SPK’nın suç duyurusununun ardından 3 güç içinde tutuklanmış oldu.

Melek Anne hastaneye kaldırıldı

Melek İpek anne oğlu Tekin İpek’in tutuklandığı haberini alınca rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Tutuklanma haberini alan Akın İpek, “Annemin kalbi sökülmüştür.” diyerek yaşadığı üzüntüyü belirtmişti. Ankara’da Özel bir Hastanede tedavi altına alınan Melek İpek’in ilk ziyaretçisinin AK Parti eski Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik olduğu iddia edildi. Çelik’in, Melek İpek’in hastaneye getirilişinden dakikalar sonra hastaneye geldiği belirtildi.



AKIN İPEK: Yargı cenaze haline geldi

Koza Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek kardeşi Tekin İpek’in tutuklanması sonrası twitter üzerinden tepki gösterdi. Kardeşi Tekin İpek’in suçsuz bir şekilde tutuklandığını belirten Akın İpek, “Annemin kalbi sökülmüştür. Allah’ın yardımı ne zamandır demiyorum. Biliyorum yakındır.” dedi. Kardeşinin kaçak olmadığını ve aranmadığını söyleyen Akın İpek, “Alındığında evindeydi. Kendi halinde yiğit bir Anadolu delikanlısı. Yıllardır, kim bilir kaç kez incelediler, kayıt dışı para bulamadılar. On yıldır denetleyen SPK bir ayda ejderha kesildi, ‘Emsal’ ‘muadil’ diye saçma sapan sebeplerle dört kez suç duyurusu yaptı. ‘SPK’ Dosyası da gizli, fakat havuz medyasından öğrendim. Hepsinin cevabını da gözüm kapalı verdim. Okuyabilen hiçbir suç olmadığını görür.” ifadelerini kullandı. Yargının bir cenaze haline geldiğini belirten Akın İpek, “HSYK Başkanı’nın da söylediği gibi, yargı bir cenaze haline geldi. Yargıya bağlı olduğundan, tüm diğer kurumlar da aynı. Herşey talimatla yürüyor. Talimat akıl, vicdan, hukukun üstünde. Etraf cihat yaptığını sanan delilerle dolu.” dedi. Paralel; Yasal görevini yasalara uygun olarak, herkese adil davranarak yapmak yerine, bir abiden talimat alarak, insanların hakkını hukukunu yiyen kamu görevlisidir. Vicdanı yasalara değil, talimatlara bağlıdır.” diyerek ‘paralel’in tanımını yapan İpek, “Bütün paralellerin canı cehenneme…” dedi.

Kaynak: Yeni Hayat
Video: Arşiv
<< Önceki Haber Akla ziyan sorulara devam... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER