AKP "af" için muhalefete gidecek

Türkiye Büyük Millet Meclisi yeni yasama yılı için 1 Ekim'de toplanacak. Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükümeti TBMM'ye ilk olarak Af Kanunu da ihtiva eden yargı paketini getirecek.

SHABER3.COM

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) içinde "af" düzenlemesinin de yer aldığı mini yargı paketinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) geniş bir mutabakatla kabul edilmesi için muhalefetin kapısına gidecek.

AKP yeni askerlik sistemini getiren kanunda olduğu gibi muhalefet partileriyle bir araya gelip, öngörülen değişiklikler konusunda muhalefetin görüşlerini alacak. 

Partilerle ilk etapta tek tek görüşme yapılması ve mutabakat umudu görülmesi halinde gayri resmi bir komisyon kurulabileceği belirtiliyor.

"YARGI PAKETİNİ EYLÜL ORTASINDA MUHALEFETE SUNABİLİRİZ"

Milliyet'e mülakat veren AKP kurmayları, "Çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı. Meclis açılmadan önce eylül ortası gibi teklifimizi muhalefet partilerine sunabiliriz." dedi. 

Parti kurmayları, muhalefetin talep ve önerileri doğrultusunda teklife nihai şekli verilerek Meclis Başkanlığı'na sunulabileceği gibi sağlanan uzlaşma çerçevesinde Meclis Adalet Komisyonu'ndaki müzakerelerde gerekli değişikliklerin teklife yansıtılabileceğini ifade etti.

ASKERLİK SİSTEMİ YETİŞSİN DİYE EKİME TEHİR EDİLDİ

Af Kanunu'nu da ihtiva eden yargı paketinin 18 Temmuz'dan önce Meclis'te görüşülmesi bekleniyordu. 

Ancak askerlik düzenlemesinin TBMM tatile girmeden yetiştirilmesi için yargı paketi 1 Ekim'de başlayacak yeni yasama yılına bırakılmıştı. 

<< Önceki Haber AKP "af" için muhalefete gidecek Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER