AKP bu işi uzatmakta kararlı.. İstanbul'da 38 ilçede oyların tamamının sayımı için başvuracak

AKP İstanbul'da 38 ilçede oyların tamamının sayımı için YSK'ya başvuracak

SHABER3.COM


AKP Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, İstanbul'un 38 ilçesinde oyların tamamının sayılması için YSK'ya başvuracaklarını açıkladı, adayları Binali Yıldırım ile İmamoğlu arasındaki farkı 16.442 olarak verdi. Seçimlerin şaibeli olduğu görüşünü yineleyen ve Büyükçekmece ile Maltepe'den örnek veren Yavuz, "Organize bir usulsüzlük var" dedi.

* Geçersiz oyların sayımı. Biz iki türlü talepte bulunduk ilçe seçim kurumlarından, 'Bütün oyları sayın' dedik. Çünkü şaibe var. Bazıları soruyor, daha ilk günlerden başlayarak özellikle ben 'İstanbul seçimlerinde şaibe var' demiştim. Tüm oylar sayılsın, geçersiz oylar sayılsın. Bu iki türlü talebimizin ilçe seçim kurumlarının bir kısmı kararına vardı. Kalan 33 ilçede sadece geçersiz oyların ayımı istikametinde bir karar verildi. Biz ilçe seçim kurulu kararına karşı tüm oylar sayılsın diye talebimiz için il seçim kurumlarına gittik. 'Oy torbası açıldığında bir takım maddi usulsüzlük ibareleri görürseniz tamamını sayın' dedi.
* Bugün ise kalan bütün ilçelere ilişkin yani 38 ilçeye ilişkin oyların tamamı sayılsın diye il seçim kurulu üzerinden YSK’ya müracaat etmiş olacağız. Biz bu işte bir gariplik var demiştik. Hem maddi hataları fark ettikçe hem de başka bulgulara ulaştıkça bunun böyle olacağını öngördük.
<< Önceki Haber AKP bu işi uzatmakta kararlı.. İstanbul'da 38 ilçede... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER