AKP büyükşehirleri kaybetti, şimdi de ilçe belediyelerin yetkisini artırıyor

AKP yönetimi yerel yönetimlerde önemli bir değişiklik yapmayı hedefliyor.

SHABER3.COM

Buna göre İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerde ilçe belediyelerinin yetkisinin artırılması planlanıyor. Merkezin görev alanında olan bazı işlerin yerel yönetime geçeceği belirtiliyor.

ERDOĞAN'A SUNULACAK

Gizem Karakış'ın Hürriyet'te yer alan haberine göre, AKP kurmayları, geçen hafta belediye başkanları ile AKP Genel Merkezi'nde yaptığı toplantıda yeni dönemde yerel yönetimlerle ilgili çalışma için yapılması gerekenleri değerlendirdi.

Önemli Büyükşehirleri kaybeden AKP'nin şimdilerde ilçeler üzerinden yeni yapılanmaya gitmeyi planladığı, eski sisteme dönmeye çalışacağı vurgulanıyor. Yaz boz tahtasına çevrilen yerel yönetimlerle ilgili karar Tayyip Erdoğan'ın onayından geçtikten sonra Meclis gündemine taşınacak.

Buna göre yerel yönetimlere yeni yetki ve görevler verilecek. Merkezin görev alanında olan bazı işler, büyükşehir belediye başkanlıkları yerine ilçe belediyelerine devredilecek. Öncelikle ilçe belediyeler ve yeni kazanılan illerin mali kaynakları güçlendirilecek. Çalışma ile belediye üst yönetimlerinin belediye başkanıyla birlikte göreve gelmesi ve görevden ayrılması sağlanacak.


<< Önceki Haber AKP büyükşehirleri kaybetti, şimdi de ilçe belediyelerin... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER