AKP, Cemaati araştırmak için ABD'de FBI ajanları kiralatmış

AKP'nin anlaştığı emekli general'in istek üzerine, Fethullah Gülen ve hizmet hareketini araştırmak için FBI ajanları tuttuğu ve internet korsanları kiraladığı ortaya çıktı

SHABER3.COM

Eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn, salı günü Adalet Bakanlığına, Fethullah Gülen’in Türkiye’ye iade edilmesi için lobi yapmak amacıyla toplam 530.000 dolar aldığını gösteren belgeleri teslim etti. Açıklamalara göre para Flynn’n şirketi Flynn Intel Group’a, bir taksidi Trump seçildikten birkaç gün sonra -14 Kasım- olmak üzere üç taksitte ödendi.

Belgeler Flynn’e bu paranın birkaç taksitte, Gülen ve ABD’deki Türk okulları hakkında ‘araştırma yapmak’ ve bu araştırmanın sonuçlarını kamuoyuyla paylaşmak için ‘halkla ilişkiler ve reklam şirketleriyle’ birlikte çalışmak karşılığında ödendiğini gösteriyor. Adalet Bakanlığına teslim edilen belgeler, sözleşme süresince Flynn ve ortaklarının Gülen’i araştırmak amacıyla eski FBI ajanlarını, psikiyatristleri, internet korsanlarını ve kameramanları kullandığını, hatta Flynn’in oğluna da projeye ‘idari destek’ vermek amacıyla 4000 dolar ödediğini ortaya çıkardı.

Flynn’in, Başkan Trump’un görevi devralmasından iki gün önce, 18 Ocak tarihinde Trump’un devir teslim törenlerine katılmak için ABD’de bulunan iki bakan ile görüştüğü de biliniyor.

Federal yasalara göre ABD’de yabancı bir lider ya da siyasi parti adına lobicilik faaliyetlerinde bulunanlar, bu faaliyetlerini kamuya açıklamak ve Adalet Bakanlığına ayrıntılı raporlar sunmak zorundalar. Yasanın ihlal edilmesi durumunda beş yıla kadar hapis cezası ve 250.000 dolar para cezası olarak öngörülüyor.

Beyaz Saray’a Inovo Kontratı Haber Verilmiş

Cuma günü ortaya çıkan bilgilere göre ise Flynn’in avukatları Inovo ile olan kontratı Beyaz Saray’a bildirmelerine rağmen kendilerine herhangi bir yönlendirme yapılmamış.

Aralık ayında 5 bin dolar kazandığı yalanını söylemiş

Ancak emekli generalin problemleri orada bitmiyor. Flynn Aralık 2016’da senatoya sunduğu belgelerde yılın son ceyreği için lobicilik gelirlerini 5000 doların altında olarak bildirmiş. Aynı çeyrek içinde sadece Türk şirketi İnovo’dan Flynn’in lobi şirketine 530000 dolar ödeme yapıldığı göz önüne aldığında ilk verdiği belgelerin doğru olmadığı da ortaya çıkıyor. Flynn’in kendi yanlış bildirimini düzeltmesi, şirketi ve kendisi hakkında bir finansal inceleme başlatılmış olma olasılığını akla getiriyor.




Flynn’in belgeleri teslim etmesinden sonra, Perşembe günü, Beyaz Saray sözcüsü Sean Spicer, Başkan Trump’un eski güvenlik danışmanının yabancı bir devlet için lobi faaliyeti yaptığı konusunda bilgisi olmadığını söyledi.  Başkan Yardımcısı Mike Pence de çıktığı bir televizyon programında bu aktiviteden ilk defa basın kanalıyla haberdar olduğunu belirtti.

Flynn Nereden Nereye..

Flynn, kampanya boyunca ABD Ulusal Güvenlik elitinin yolsuzluğundan dem vurdu. Şimdi kendisi bundan daha ağır suçlamalar altında.

Kongre Üyesi Uyarmıştı

Başkan Trump’un görevi devralmasından önce, Flynn’in Türk hükümeti ile ilişkisi pek cok yayın organında haberleştirildi. Bu yayınların üzerine Maryland temsilcisi ve Mecis Gözetim ve Reform komitesi üyesi Elijah Cummings 18 Kasım tarihinde Başkan Yardımcısı Mike Pence’e, Flynn’in lobicilik faaliyetleri ile kendisine önerilen görev arasındaki menfaat çatışmalarına dair bir mektup göndermişti. Cummings mektubunda ” Başkan seçilen Donald Trump, seçim kampanyasında “yolsuzlukları kurutacağı” sözünü vermişti ancak ulusal güvenlik danışmanı olacağı ilan edilen Michael Flynn’in firmasının Türkiye cumhurbaşkanının yakın bir müttefiki tarafından ABD Hükümetine lobi yapmak için kiralandığı rapor ediliyor. Bu bariz çıkar çatışmasına rağmen, General Flynn’in istihbarat brifinglerine girmesine nasıl izin verildiği zor anlaşılır bir durum.” diyordu.

Flynn’le anlaşma imzalayan işadamı Alptekin kendisinin T.C. hükümeti ile bir ilişkisi olmadığını iddia ediyor. Ama Intelligence Online’ın 21 Aralık’ta yayınladığı haberine göre Alptekin Türk hükümetine çok yakın bir isim. İzleme ve istihbarat ekipmanı satan ATH Savunma ve Güvenlik Çözümleri A.Ş.’nin yönetim kurulu başkanı olan Alptekin’in şirketi Milli İstihbarat Teskilati ve Türk polis teşkilatının istihbarat birimlerine malzeme temin ediyor.

Washington Hattı / Ela Gonca İzmirli
<< Önceki Haber AKP, Cemaati araştırmak için ABD'de FBI ajanları kiralatmış Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER