AKP, darbe davalarındaki digital verileri İsrail'e teslim etmiş
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Ekim 22 2018
15 Temmuz darbe girişimi sonrasında onbinlerce kişinin tutuklanmasına neden olan ByLock, Eagle gibi programlarla şüphelilerden elde edilen cep telefonu, tablet ve bilgisayarların incelenmesi için İsrail şirketine teslim edildiği ileri sürüldü. Söz konusu şirketten alınan yazılımlarla bütün bilgilerin ‘milli güvenlik’ endişesi (!) olmadan ilgili şirkete teslim edildiği belirtildi.
Darbe davalarını yakından takip eden Müyesser Yıldız, dijital delil ve gizlik tanıklık gibi gerekçelerle tutuklanan kişilerin dava dosyalarındaki bilirkişilerin de İsrailli bu fima tarafından eğitildiğini ileri sürdü.
Açıköğretim mezunu kişilerin bile 3 ayda bilirkişi olduğunu aktaran Yıldız, ‘bilgisayarındaki İngilizce bir dosyada ‘by ve lock’ kelimelerinin yan yana gelmesi, OHAL komisyonu itiraz dilekçesindeki ByLock ifadesinin geçmesi, Bank Asya sitesine girilmesinin, aynı yerde bulunmalarından dolayı kişilerin cep telefonu ve tabletlerinin mekan çakışmasının’ suç üretmek amacıyla kullanıldığını örnekleriyle açıkladı.
Gazeteci Yıldız’ın dile getirdiği iddiaya göre söz konusu İsrail şirketi, geçmişte FBI’nın yürüttüğü büyük bir davada iPhone cihazların şifresini kırabildikleri iddiasıyla gündeme geldi. Yine 2017’de yine ABD’deki yaklaşık 160 milyon kişinin kimlik bilgilerinin ele geçirilmesi skandalının sorumlularından birisi olarak görülen, “modern casusluktan” sorumlu bir şirket.
2010’da Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) bir internet şirketi çalışanının İsrail adına casusluk yaptığını ortaya çıkarmıştı. Amerikalı savcılar Akamai Teknolojileri adlı şirket için çalışan bir kişinin FBI’ın araştırmaları sonucu İsrail adına casusluk yaptığını duyurmuştu.
Dış Politika’da AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve partisinin İsrail karşıtı söylemine karşı, ülkenin en hassas davaları ve üstdüzey devlet görevlilerinin özel ve kamudaki elektronik cihazlarındaki verilerini bir İsrail firmasına teslim etmesi dikkat çekti.
Müyesser Yıldız yazısının orjinali ve tam metni şöyle:
MİLYONLARCA DİJİTAL VERİYİ CASUSLUKTAN SABIKALI İSRAİL FİRMASINA TESLİM ETMİŞİZ
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğu başladı!2.İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaşandı3.İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini yasakladı4.Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti5.DEM Parti'nin 'Öcalan'a özgürlük' mitingi ertelendi!
6.Yalova’daki IŞİD saldırısı sonrası yakalanan 25 şüpheli adliyeye sevk edildi7.Artvin’de çığdan ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi 1 kayıp aranıyor8.Dehşete düşüren iddia: İstanbul'da iki aylık bebek aç bırakılarak öldürüldü9.Dev kamu kurumunu iflasa sürükleyen yöneticiler maaşlarını katlamış10.New York Belediye Başkanı Mamdani Kuran'a el basıp yemin ederek göreve başladı

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğ...

İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaş...

İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini ya...

Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti

DEM Parti'nin 'Öcalan'a özgürlük' mitingi ertelend...


